Carina E, szyba PP ;(

« Poprzedni | Następny »
Witam wszystkich, niestety jutro zamiast jechać nad wode jestem zmuszony wstawić auto do garażu, powód oczywiście dzieci które nie mają co robić, radio znikło razem z nim kilkadziesiąt płyt CD, dlaczego myśle że dzieci, bo słuchawki BT nie zabrali a była wiecej warta niż radio razem z płytami.

W związku z tym niezbyt miłym zdarzeniem poszukuje, dość pilnie szyby przedniej prawej.

Mieszkam w Legionowie pod Warszawą, jakby ktoś posiadał jakikolwiek namiar na miejsce gdzie potencjalnie moge dostać potrzebny mi towar byłbym wdzięczny.

Takie części w Ładnej koło Tarnowa na allegro znajdziesz do nich numer na 100 mają i w dobrej cenie.

Mam szyby do Cariny ale wysyłka nie wchodzi w gre bo wartosc wysyłki przewyzsza koszt szyby. Jest tu wątek gdzie wpisujemy miejsca gdzie sa dostepne czesci do japońców. ZAJRZYJ TU

-----------------
Wypożyczalnia kamperów Wrocław

Cytat:
2008-06-29 10:44:11, tomeklasota pisze:
Takie części w Ładnej koło Tarnowa na allegro znajdziesz do nich numer na 100 mają i w dobrej cenie.

Z tą ceną to chyba żartujesz Byłem tam niedawno i nie powiem żeby miał tanio w porównaniu z Allegro
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

Na Krakowskich rybitwach jest fabryka piglinktona ciekawe czy mozna u nich dokupic szybe ?

Popatrz TU

Jeśli nie chcesz szukać używki i samemu kombinować z montażem tej szyby to najlepiej podjechać do serwisu ktory robi z szybami (np. wspomniany JAAN) i zapłacić od razu za szybę i wymianę.

W Avensis rozbierałem tylne drzwi i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak tą szybę się tam wkłada... W dodatku jest przyklejona do dolnego mocowania więc jeśli robić samemu to trzeba by jeszcze klej pewnie dokupić.

Za wymianę lewej bocznej szyby w corolli (na nową, w serwisie) płaciłem (a właściwie płacił ten który ją rozbił) jakieś 200 czy 300 zł.

Na pf.pl czy innych takich stronach na pewno znajdziesz sporo telefonów. Podzwoń i popytaj.

Piglet, nic się nie przykleja. Szyba jest już fabrycznie z tym mocowaniem na śruby
Trzeba zdjąć przynajmniej "uszczelkę" (tą poziomą listwę) z wewnętrznej strony, wygodniej jest jeszcze też zewnętrzną, tylko trzeba dobrze przypatrzeć się, jak tam zatrzaski działają. Do tego prawdopodobnie trzeba jeszcze popuścić tylną prowadnicę szyby i ewentualnie wyjąć małą szybkę.
Opuszczasz szybę w dół, odkręcasz od sanek i wyjmujesz do góry.
Z przodu jest trochę łatwiej, bo jest tylko jedna szybka.
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

Jest dokładnie jak piszesz Perzan, szybke kupilem na szrocie za 70pln, wstawina i CaVa nowa kosztuje 220, a z Toyoty za 190pln - po zniżce

« Poprzedni | Następny »