MotoNews.pl
6 Alternator od poloneza pasuje????????? (17276/12) - PT

Alternator od poloneza pasuje?????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj sasiad robil porzadki w piwnicy i znalaz nieuzywany laternator od poloneza. Chcial go wyrzucic, ale powstrzymalem. No to mowi: wez se.
I teraz pytanie: czy alternator polonezowski pasuje do 2107/1500? Co ew. trzebabyloby zmienic?
moze kiedys sie przydac taka wiedza....

jesli zdecydowanie nie da sie zamontowac, to sprezentuje go kolejnemu koledze, a jesli sie da, to zostawie na wszelki wypadek.

Witam, z tego co wiem, to górne mocowanie, inna łapa, ta którą robisz naciąg paska, od biedy da się zaadaptowac, kolega tak kiedys zrobił

z tym górnym mocowaniem to żeczywiście będzie lipa ale skoro mnie się udało włożyć do cc700 to do poldka też się da, trochę inwencji twórczej i już

Po niewielkiej modernizacji powinno pasować.

a pod wzgledem elektryczny pasuje???
nie wiem, czy nie trzeba wymienic regulatora (tez mam), czyb roznia sie diodami... czy nie???
mocowanie jakies wykombinuje i przygotuje...
auto jest caly czas w ruchu, wiec chce miec cos na podmiane, jesli moj padnie. Tylko przelozyc i z bańki

adasco

Pod względem elektrycznym na 100%. Iliść diod ta sama, a regulator to już inna sprawa. Jeśli masz w alternatoże to nie pasuje, a jeśli na nadkolu jako osobną puszke to pasuje.

Witam, normalnie to powinno wszystko pasowac, ale ja np. juz nie mam elektronicznego regulatora napiecia, tylko mechaniczy, więc i kable ida troche inaczej,
a co Twojego pytania?.. z reguły masz standartwoe wyprowadzenia, napiecie z reguły takie samo 14,4 V, więce nie powienieś mieć zadnych problemów...

Montuje alter od poldka do motocykla. A moze ten alter mam z fiata ? sam niewiem- nie wazne.
Chcialbym zapytac, czy potrzebny mi jest ten kondensator co to jest przy alterze ladowskim ? To ponoc przeciw zakloceniowe- nie mam tam zadnego radia, ale boje sie o zarowki-czy one bez tego kondensatora nie beda sie palic ?
Bo wlasnie wstawiam alter ze wzgledu na to ze pradnica mi palila zarowki- a dwa byla na 6 volt.
Pisze o tym, bo przy alterze ktory zkaupilem na szrocie nie ma tego kondensatora.

Czyżbyś Krzychu reanimował Awoska???? To super, ja własnie ożywiam moją Tropkę.

Taa, odpalilem nawet - tylko nie wiem co z tym kondensatorem- ma byc? czy nie ma ? Beda sie palily zarowki ? Czy tylko ew. radio bedzie mialo zaklocenia ?

A w sumie - przegladnolem katalog.bos.ru i w 2101/2 nie ma kondensatora, w 2107 jest - oba wozy dzialaja -wiec nie montuje

[ wiadomość edytowana przez: Krzysztof-Fleszer dnia 2008-07-27 16:35:44 ]