Wymiana płytek zaworowych Toyota Camry 2,2

« Poprzedni | Następny »
Witam , czy ktoś ma może linka do strony , gdzie mógł bymkupić klucz do płytek zaworowych do toyota camry 2,2 ????
A może ktoś ma złoty sposób do wyjęcia płytek bez zdejmowania wałków ??? BAAARDZO PILNY TEMAT !!
Z góry dzięki serdeczne za pomoc !!

Sprawa prosta jak drut. Trzeba czymś wcisnąć zawór zapierając się o krzywkę następnie wsadzić klin z cienkiej blachy miedzy szklankę a wałek i jakimś cienkim srubokręcikiem wydłubać płytkę. Ja do tego celu mam zrobione coś na kształt mini łoma do wciskania zaworów. Wyklepane ze zwykłego wielkiego gwoździa (bo to miękkie i nie powinno porysować ani krzywki ani płytki), takie jakby śrubokręt z płetwą zagiętą pod kątem 90* na końcu. Do tego kawałek blaszki 0,8-1mm odpowiednio przycięty do delikatnego klina i "śrubokręcik" z drutu ok. 1-1,5mm dość twardego, spiłowany na końcu na płasko do wydłubywania płytek.
Wszystkie kształty i wymiary dobierane eksperymentalnie.
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

Ja obywam się dwoma płaskimi śrubokrętami - jeden duży, drugi mały ( do wydłubywania płytek

Aha, taka wskazówka : nie obracaj wałków przy wyjętych płytkach, bo ścianki popychaczy pękają

pzdr

« Poprzedni | Następny »