Rozrząd 4E-FE

« Poprzedni | Następny »
Planuje wymiane rozrządu w swojej corolli i chciałem spytać jakiej firmy pasek najlepiej założyc i jakie rolki,kiedys najlepszy podobno byl gates ale teraz widze jakies do toyoty bando,mitsuboshi itd. Jakie są najlepsze a moze ktoś wie na jakich oryginalnie wychodzi toyota?

Mitsuboshi + Koyo.
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

To co Perzan napisał ma wielu zwolenników mechaników
Ja miesiąc temu wymieniłem i jakoś tradycyjnie Gates + SKF
Chyba dałem 120 zeta.

Cytat:
2007-05-17 22:17:49, broker2004 pisze:
To co Perzan napisał ma wielu zwolenników mechaników

Nawet bardzo wielu. M. in. w fabryce

Cytat:
Ja miesiąc temu wymieniłem i jakoś tradycyjnie Gates + SKF Chyba dałem 120 zeta.

Czyli zrobiłeś tradycyjnie, po europejsku
Pozdro.

-----------------

Dzięki za pomoc postaram się chyba poszukać jednak wersji japońskiej,tylko u mnie będzie to chyba troche droższe bo są dwie rolki napinająca i prowadząca

Cytat:
jakoś tradycyjnie Gates

Cytat:
2007-05-18 09:46:19, Perzan pisze:
Czyli zrobiłeś tradycyjnie, po europejsku Pozdro.

Czy nawet po Polsku..

No co? Polak jestem !
Carina jak wymieniale miala 200 tys, po rozebraniu okazalo sie ze tez siedzial gates, byl w bardzo dobrym stanie a wiem od poprzedniego wlasciciela że przejechał na nim conajmniej 60 tys.
Wiec chyba bedzie ok
Pozdro

Cytat:
2007-05-16 21:15:36, Perzan pisze:
Mitsuboshi + Koyo. Pozdro.

Za mną chodzi pasek Conti Tech. Próbuję się przełamać bo nastawiłem się na Mitsuboshi i nie wiem czy zmieniać zdanie? No i jeszcze rolki z G..coś tam, takie zachwalają. Kurczę, jutro zakup i dalej nie wiem co zrobić. W końcu to rozrząd! a nie pasek klinowy

Nie zmieniaj, dobrze będzie

Powiem jak Owsiak:
Róbta co chceta !
Pozdro.

-----------------

A ja zapomniałem dodać że mój mechanior powiedział że:
Jaki by zamiennik nie był i tak należy go wymienić po 60 tyś. przy spełnieniu tego warunku kazdy będzie ok

Ja rolkę napinająca oraz prowadzącą mam z KOYO.
Natomiast pasek rozrządu jakiejś japońskiej firmy na T....... ale nie pamiętam nazwy.

Podczepiam sie pod post, w mojej obecnej Corolli tez mam silnik 4E-FE i chce wymienić w niej rozrząd. Mam pytanie czy prócz paska i napinacza kupujemy coś jeszcze (chodzi mi o jakieś uszczelki, uszczelniacze itp) W serwisie koło Łodzi wymiana rozrządu(części plus robocizna) 375zł
AMX
więc może się skusić i odstawić rolkę choć raz do serwisu

Pasek , napinacz i rolka prowadząca. Mnie pasek Mitsuboshi i rolki Koyo wyniosły ok. 180zł (na allegro) a robota we własnym zakresie. W Zgierzu w warsztatach krzyczeli od 170-250zł za robocizne.

Czy produkty Mitsuboshi + Koyo są takiej jakości jak orginale że tak je polecacie??

Ciężko powiedzieć podobno w japońskich toyotach taki zestaw idzie na pierwszy montaż - u mnie narazie dopiero 20tys po wymianie takze cięzko powiedzieć o jakości czy wytrzymałości ale i tak nie mam zamiaru sprawdzac ile wytrzyma ,zrobie ze 60tys i pasek zmienie a rolki jeszcze zostawie,myśle że jeszcze drugi pasek wytrzymają

Cytat:
2008-07-25 08:45:47, Romlat pisze:
Czy produkty Mitsuboshi + Koyo są takiej jakości jak orginale że tak je polecacie??

Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo akurat rozrząd robię na oryginałach, ale jak wyjmuję z czerwonego pudełka rolkę czy napinacz, to jest na nich wybite Koyo, a na pasku oprócz loga Toyoty jest jeszcze logo Mitsuboshi więc wydaje mi się, że raczej produkty godne polecenia.
Pozdro.

-----------------

Tez chciałem założyć oryginalny rozrząd, zadzwoniłem do ASO Toyoty pod Łodzią aby sie dowiedzieć jakie koszty, cena części 500zł, a na ich stronie w zakładce serwis dobrych cen pisze że wymiana paska rozrządu (robocizna plus części) wynosi 375zł, pomyślałem ze może jakaś promocja i wysłałem maila z zapytaniem. Okazuje się że za 375 zł wymienia mi pasek ale będę jeszcze musiał dopłacić za rolkę i napinacz bo to nie jest wliczone w cenę tej usługi. Czekam teraz na odpowiedz jakie bedą koszty wymiany rozrządu kpl.

Ja mam wlasnie nowy mitsuboshi, podobno pierwszy montaz.
Na starym nie ma zadnego napisu a ponoc wymieniany pol roku temu

Witka Pasek Gatesa+rolki Koyo i będzie dobrze

[ wiadomość edytowana przez: Plumoza dnia 2008-07-27 10:34:20 ]

« Poprzedni | Następny »