Podnosnik szyb w yarisie 1.0 99

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zauwazylem w rodzinnej yarce ze przycisk od podnoszenia szyb od strony kierowcy potrafi opuscic automatycznie szybe do dołu wciskajac mocniej przycisk jak to u mnie jest w corolli ale zeby podniesc szybe do góry juz nie,trzeba go trzymać.
Moje pytanie brzmi czy sam przycisk jest zepsuty czy po prostu w yarisach nie bylo opcji samoczynnego domykania szyby przy mocniejszym wcisnieciu owego przyciska ?

Cos mi się wydaje ze powinno sie dac domknąć automatycznie i nie wykluczam ze sam przycisk jest uszkodzony, ale czekam na wasze sugestie jak to powinno być.
Yarek SCP10L 1999r.

pozdrowionka

jakoś tak było że automat szyby działał w jednym kierunku, i to jest dobrze bo w klawiszu nie czuć dwustopniowego przeskoku styku.pozdrawiam.

Wg mnie ze względów bezpieczeństwa tak powinno być jak masz.

no wlasnie w corolli mam domykanie zwykle czyli trzymajac przycisk do momentu az sie szyba nie zamknie albo naciskam mocniej i szyba sie automatycznie domyka, nie wiem jak to jest w yarku.

Spoko szyba w E-11 nie utnie palca mi kiedys dojechala na palce i paznokcie jak trzymalem drzwi i wlaczylem domykanie i oprocz tego ze krzyklem K....%$^ na caly parking i ciemnej opuchlizny nic sie nie stalo