Oderwana czesc od rury ukl wydechowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam Avensis '97 silnik 4a-fe.Ostatnio jadac po dosc nieladnej drodze zahaczylem podwoziem o podloze i prawie urwalem cos co wyglada jak krazek hokejowy (mniejsze) i bylo przyspawane do rury ukladu wydechowego w rejonie katalizatora.Czy ktos moze udzielic mi info do czego owa czesc sluzy i czy jest konieczne jej wspawywanie ponownie.

zapewne jest to wieszak

Wlasciwie to raczej nie jest wieszak .Jest to krazek stalowy o sr 6 cm grubosci 2 cm,u dolu polaczony z miejszym o podobnej grubosci (cos jak regularny grzyb o bardzo krótkiej i grubej nodze) do tego dolnego przykrecony kawalek blaszki ,ktora byla przyspawana do rury ukl wydecowego (blacha skorodowala od cieplej rury i sie ukruszyla przy mojej pomocy.Nadmieniam ze byla mocowana tylko do rury.Całosc jestet dosc ciezka cos powyzej 0,5 kg

jest to odważnik który ma za zadanie zniwelować nadmierne drgania ,lub zmienić częstotliwość drgań układu wydechowego.pozdrawiam.

To kompensator drgan i trzeba go dospawac dokladnie tam skad odpadl,a jak niema do czego to trzeba to cos wymienic.