MotoNews.pl

Jaki akumulator do Toyoty Corolli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jak w temacie jaki aku do Toyoty Corolli E11 z 1997r. 1332cm3/63kW. Raczej zdążam w strone Centry, wg. katalogu proponują Centra Plus CP14 (12V,60Ah,390A EN) lecz nie można jej nigdzie dostać. Co powiecie na Centre Future CF04 (12V,62Ah,640A EN). Czy tak wysoki prąd (640A) bedzie miał dobry wpływ na rozruch i prace auta, czy zdąży się odpowiednio doładować.
Pozdrawiam i proszę o podpowiedź.

Brzmi dobrze. U mnie taka Futura jak na razie 3,5 roku bezproblemowo.
Naładować się zdąży, nie bój żaby, a ten prąd to prąd rozruchowy więc jak go jest więcej to w zimie będzie łatwiej zakręcić
Jak dla mnie - dobry wybór.
Pozdro.

Ojczulek też ma Centrę już ze dwa (jak nie więcej) lata. Aku działa bezproblemowo.

Cytat:
2008-09-30 20:38:51, dziki-toy pisze:
Witam! Jak w temacie jaki aku do Toyoty Corolli E11 z 1997r. 1332cm3/63kW. Raczej zdążam w strone Centry, wg. katalogu proponują Centra Plus CP14 (12V,60Ah,390A EN) lecz nie można jej nigdzie dostać. Co powiecie na Centre Future CF04 (12V,62Ah,640A EN). Czy tak wysoki prąd (640A) bedzie miał dobry wpływ na rozruch i prace auta, czy zdąży się odpowiednio doładować. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź.

Prad rozruchowy to maxymalny prad jaki mozna pociagnac z akumulatora nie powodujac jeszcze silnego gazowania ktore uszkadza plyty.
Prad ten niema nic wspolnego z czasem ladowania.
Zalozmy ze jest mroz i twoj rozrusznik pobiera do krecenia silnikiem 500A ,....Z akumulatora o parametrach 390A i55AH i innego 600A 55AH z obydwu poplynie wowczas taki sam prad,z tym ze po paru kreceniach ten pierwszy sie zagotuje a w efekcie nastapi rozsadzenie plyt na skutek uwalnianych babli gazu,a drugi akumulator bedzie w tych samych warunkach exploatowany prawidlowo.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

To widzę że Futurka jednak bardziej sie nadaje.

Ja mam centre plus juz chyba 3 lata w 4e-fe i rewelka zadnych problemow, wyciekow.