MotoNews.pl

Aluminiowa miska olejowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co daje aluminiowa miska ze zwiększonym litrarzem oleju?

Jakto co...lepsze chlodzenie silnika co w przypadku podkrecania jednastki dwucylindrowej na dodatek chlodzonej powietrzem am ogromne znaczenie...

przede wszystkim zmniejsza sie temperatura oleju o kilka stopni z tego co sie orientuje w extremalnych warunkach 10 stopni mniejsza temperatura
ciężej nagrzac więcej oleju to tak na chłopski rozum

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2003-08-02 17:46:05 ]

u mnie znacząco poprawiła chłodzenie i zlikwidowała znacznie skłonność do "dzwonienia"... nie dość że więcej oleju wchodzi /więc trudniej go nagrzać/, to jeszcze przez alu znacznie lepiej oddaje temp

Cytat:
2003-08-02 17:20:15, widynek pisze:
u mnie znacząco poprawiła chłodzenie i zlikwidowała znacznie skłonność do "dzwonienia"... nie dość że więcej oleju wchodzi /więc trudniej go nagrzać/, to jeszcze przez alu znacznie lepiej oddaje temp

nic dodac nic ujac

A jaka pasuje do malca?
Jest jakiś jeden standard?

od innego autka nie podpasujesz...niestety...ale sa miski ...ja mialem ale sprzedalem...

Cytat:
2003-08-02 21:52:10, Madcar pisze:
od innego autka nie podpasujesz...niestety...ale sa miski ...ja mialem ale sprzedalem...

To znaczy, że są robione specjalnie pod tunning malucha?

Najczesciej sa to polskie...po rajdowych malcach(OBR)...albo wloskie...abarth`y,giannini,nanni...i inne...ogolnie do sportu albo tuningu extremalnego robione...nowe ok. 400zł(min)...uzywane ok 100-200zł...ja swoja za 160zł puscilem