Aparat zapłonowy - od czego te sprezyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Kupiłem uzywany aparat zaplonowy i mam takowe pytanko.
Oska chodzi w porzadku , wyczysciłem wszystko tylko jak patrze na te sprezynki co są pod palcem rozdzielacza to nie wiem czy są dobre czy złe.Jak to sprawdzic , na jakiej zasadzie one działaja , bo jedna jest inna a druga inna.Chce go całego wyczyścic i włozyc zamiast mojego , bo jak swojego na kolanie rozbierałem bo padł w drodze to mi sie sprezyny jakos porozciagały i teraz mi cos szwankuje - tak wiec nie wiem czy ten co go teraz kupiłem bedzie git.Jak sprawdzic czy jest wszysko ok.
Pozdrówka.

Czesc Telker
Tak między nami jak nieumie się ocenić aparatu zapłonowego to lepiej niekupować urzywanego.
Do zeczy: sprawdz czy oś aparatu niema luzu, czy taki (niewiem jak to nazwać na ośce) nie jest zbity czy styki niesą przypalone.
Trza było domnie zadzwonic cos razem byśmy wymyślili.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Witam.
Nieweile mnie to kosztowało , ale musiałem cos zrobic bo wtej chwili to zapłonu nie mozna ustawic , bo jak stoi w tym miejscu co był poprzednio to nie ma mowy rzeby samochóed odpalił , i jak mu sie przycisnie gazu w drodze to tak jakby sie przydławiał , no i wskazówka od obrotomierza strasznie wariuje - skacze jak na dyskotece.Stawiam tez na to ze moze sie juz powoli wykańcza moduł / nie wiem jak sie nazywa fachowo / ten co zielony przewód od aparatu zapłonowego biegnie.Jak mi fachura ustawił zapłon po wymianie cewki w tym starym co teraz jezdze to w połowie drogi sie zatrzymałem i koniec.
Pozdrówka.

Jeśli chcesz parametry spreżynek to zajrzyj do mojego artykułu o wkładaniu aparatu zapłonowego jak padnie moduł abimex. w warto widziec...

Witam.
Olo daj jakies namiary na ten artykuł bo ja go nie moge znależć W WARTO WIEDZIEĆ.Jaki podtytuł trzeba otworzyć.

pozdrówka.

tutaj

Jak miałby ci paść moduł to zupełnie byś nie pojechał. To raczej aparat, bo rozumiem, że zielony kabaelek jest ok?

Witam.
Sprawa zostaje zamnknieta.Aparat zapłonowy wymieniony i wszystko jest ok.Chodzi jak burza.Zielony kabelek tez przy okazji został wymieniony.
pOZDRÓWKA.