| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2003-07-31 13:53:59 Witam.
Kupiłem uzywany aparat zaplonowy i mam takowe pytanko. Oska chodzi w porzadku , wyczysciłem wszystko tylko jak patrze na te sprezynki co są pod palcem rozdzielacza to nie wiem czy są dobre czy złe.Jak to sprawdzic , na jakiej zasadzie one działaja , bo jedna jest inna a druga inna.Chce go całego wyczyścic i włozyc zamiast mojego , bo jak swojego na kolanie rozbierałem bo padł w drodze to mi sie sprezyny jakos porozciagały i teraz mi cos szwankuje - tak wiec nie wiem czy ten co go teraz kupiłem bedzie git.Jak sprawdzic czy jest wszysko ok. Pozdrówka. |
telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2003-07-31 15:04:31 Witam.
Nieweile mnie to kosztowało , ale musiałem cos zrobic bo wtej chwili to zapłonu nie mozna ustawic , bo jak stoi w tym miejscu co był poprzednio to nie ma mowy rzeby samochóed odpalił , i jak mu sie przycisnie gazu w drodze to tak jakby sie przydławiał , no i wskazówka od obrotomierza strasznie wariuje - skacze jak na dyskotece.Stawiam tez na to ze moze sie juz powoli wykańcza moduł / nie wiem jak sie nazywa fachowo / ten co zielony przewód od aparatu zapłonowego biegnie.Jak mi fachura ustawił zapłon po wymianie cewki w tym starym co teraz jezdze to w połowie drogi sie zatrzymałem i koniec. Pozdrówka. |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-07-31 17:42:37 Jeśli chcesz parametry spreżynek to zajrzyj do mojego artykułu o wkładaniu aparatu zapłonowego jak padnie moduł abimex. w warto widziec... |
telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2003-08-01 08:15:24 Witam.
Olo daj jakies namiary na ten artykuł bo ja go nie moge znależć W WARTO WIEDZIEĆ.Jaki podtytuł trzeba otworzyć. pozdrówka. |
Wyrwizab (M) x | 2003-08-01 09:20:57 |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-08-01 20:18:32 Jak miałby ci paść moduł to zupełnie byś nie pojechał. To raczej aparat, bo rozumiem, że zielony kabaelek jest ok? |
telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2003-08-04 08:20:29 Witam.
Sprawa zostaje zamnknieta.Aparat zapłonowy wymieniony i wszystko jest ok.Chodzi jak burza.Zielony kabelek tez przy okazji został wymieniony. pOZDRÓWKA. |