Mechanik Olsztyn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem lady 2107, wczoraj pękł mi wahacz dolny. Obecnie mój samochód stoi na parkingu.
Ponieważ nie mieszkam w Olsztynie na stałe, tylko tu studiuje to nie znam żadnego mechanika, który podejmie się i będzie wiedział jak wymienić ten wahacz.
Czy ktoś na forum zna dobrego mechanika i mógłby mi go polecic.
Pozdrawiam

Najlepiej daj odrazu tam gdzie robią geometrii. Bo po wymianie wahacza konieczna będzie zbieżność i reszta ustawień. Każdy stary fachowiec poradzi z tym zabiegiem.

Można też pospawac wahacz w ostateczności, robiłem sam tak nie raz, ale to już sam zdecyduj.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Nie ja go wymienię jednak, nie chce spawać wahacza.
No wiem, dlatego napisałem na forum czy ktoś przypadkiem nie zna kogoś takiego

Z tym spawaniem to bez przesady, wahacz to groszowe sprawy ok 40zł szt., taniej spawacz nie weźmie a co nowe to nowe.

Grzesiu, jak ja to spawalem, to wahacz kosztowal 150zl, zarabialo sie 600zl, a Lada kosztowala 5000zl. Pewnie te czasy ty pamietasz, ale jako kajtek i kojarzysz je z rowerkiem. Po drugie, sa u nas na forum tacy magicy co chca kupowac uzywane dwa klocki hamulcowe, gdzie nowe 4szt kosztuja zaledwie 10zl. Stad moja sugestga. I po trzecie, nie trzeba koniecznie po spawaniu robic geometrii.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Tak szoko pamiętam te czasy jako dzieciak, łada była wtedy westchnieniem wielu taksówkarzy i dojrzałych ojców wielodzietnych rodzin. Mój ojciec miał wtedy syrenkę, z którą miał wiele przygód i jako dziecko z rozrzewnieniem ją wspominam (rowerek też miałem).
Niemniej czasy się zmieniają i teraz raczej spawać wahacza się nie opłaca, chyba że ktoś jest spawaczem

Był tu na LKP jeszcze niedawno kolega z Olsztyna (lub okolic Olsztyna). Jest na pewno na motonews, widziałem jego posty w innych forach MN. Spróbuję do niego dotrzeć, może on będzie mógł kogoś Tobie polecić.

Dzięki Ci bardzo kolego

CHETNIE POMOGĘ PROSZĘ O KONTAKT NA PRW

Na Lubelskiej w Olsztynie jest Auto Serwis Mazurek. Istnieje od wielu lat także mają doświadczenie w naprawach różnego typu. Rzuć okiem na ich stronę www - znajdziesz tam wszystkie informacje + kontakt.

Myślę że przez 3 lata kolega dał radę naprawić auto