POMOCY!!! Wolne obroty w 126 EL!!!

« Poprzedni | Następny »
POMOCY!!! Straciły mi się całkowicie wolne obroty, jak puszczę gaz to silnik gaśnie, jak dam ssanie lub wcisnę lekko gaz to silnik pracuje tylko lekko szarpie. Wycyściłem cały gaźnik i nic dalej to samo, zamiast elektrozaworu wkręciłem zwykły zawór i też kicha. Czy jest możliwe, aby popuściła się śróba reg. składu miesznki ?!?!?! Co może być przycyną w/w objawów. Podkreślam, że jest to elegent z elektronicznym zapłonem. Dzieki za wszystkie sugestie i podpowiedzi.

a moze puscila sruba ta od obrotow ta ca sie nia ustala je

-luz na osi przepustnicy,
-lapie lewe powietrze - jak odkrecales gaznik to powinienes zmienic podstawke, zmienic uszczelki i dodatkowo uszczelke miedzy gaznikiem a podstawka i podstawka a glowica mozna lekko nasaczyc olejem zeby bylo bardziej szczelnie... sprawdz tez czy nie masz poluzowanych szpliek mocujacych gaznik

Nie zapomnijmy o "o-ringu" uszczelniającym śrubkę regulacji składu mieszanki!! On też potrafi troszke życie zatruć!!

no dokładnie
taka śrubka na szczęście kosztuje ok. 2 zł

Wymienione wszystkie uszczelki, mocno podokręcane, spróbuje jeszcze ze srubą reg. miesz. A czy nie sądzicie, ze może byc coś z tym elektronicznym zapłonem?!

raczej nie,bo on albo sie zjebie całkiem albo w ogóle (chyba )

wybity zaworek iglicowy- na wolnych obrotach paliwo przelewa się przez uszczelkę do gardzieli .

wybity zaworek iglicowy- na wolnych obrotach paliwo przelewa się przez uszczelkę do gardzieli .

Grzesiu 75 - czy rozwiązałeś swój problem.

« Poprzedni | Następny »