POMOCY!!! Wolne obroty w 126 EL!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
POMOCY!!! Straciły mi się całkowicie wolne obroty, jak puszczę gaz to silnik gaśnie, jak dam ssanie lub wcisnę lekko gaz to silnik pracuje tylko lekko szarpie. Wycyściłem cały gaźnik i nic dalej to samo, zamiast elektrozaworu wkręciłem zwykły zawór i też kicha. Czy jest możliwe, aby popuściła się śróba reg. składu miesznki ?!?!?! Co może być przycyną w/w objawów. Podkreślam, że jest to elegent z elektronicznym zapłonem. Dzieki za wszystkie sugestie i podpowiedzi.

a moze puscila sruba ta od obrotow ta ca sie nia ustala je

-luz na osi przepustnicy,
-lapie lewe powietrze - jak odkrecales gaznik to powinienes zmienic podstawke, zmienic uszczelki i dodatkowo uszczelke miedzy gaznikiem a podstawka i podstawka a glowica mozna lekko nasaczyc olejem zeby bylo bardziej szczelnie... sprawdz tez czy nie masz poluzowanych szpliek mocujacych gaznik

Nie zapomnijmy o "o-ringu" uszczelniającym śrubkę regulacji składu mieszanki!! On też potrafi troszke życie zatruć!!

no dokładnie
taka śrubka na szczęście kosztuje ok. 2 zł

Wymienione wszystkie uszczelki, mocno podokręcane, spróbuje jeszcze ze srubą reg. miesz. A czy nie sądzicie, ze może byc coś z tym elektronicznym zapłonem?!

raczej nie,bo on albo sie zjebie całkiem albo w ogóle (chyba )

wybity zaworek iglicowy- na wolnych obrotach paliwo przelewa się przez uszczelkę do gardzieli .

wybity zaworek iglicowy- na wolnych obrotach paliwo przelewa się przez uszczelkę do gardzieli .

Grzesiu 75 - czy rozwiązałeś swój problem.