MotoNews.pl
5 Dystanse i gumki w amorach - opinie potrzebne /126p/ (22524/0) - PT

Dystanse i gumki w amorach - opinie potrzebne /126p/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. dystanse. mam takowe od 125p, i teraz pytanie gdzie je zapodać? Na przód czy na tył?
2.gumki. Kiedyś była mowa o tym, żeby włożyć przeciętą gumke w amorek zeby skrócić jego wahanie, czyli utwardzić czy coś tam... jest sens robienie tego? mam amorki seryjne, pół roku od założenia.

Jeśli chodzi o dystanse:na tył.Jak założysz na przód a na tył nie to auto zrobi się niestabilne

a jakie korzyści z założenia na tył? większa stabilność na zakrętach?

To zależy od tego jak masz zestrojone zawieszenie.Jak tył jest miękki to powinien się zrobić bardziej stabilny.Choć tak między nami to najlepiej jakbyś daj i na przód i na tył

Cześć,NIEDAWAJ tych dystansów na "tył", tylne bebny mają małe odsadzenie piasty więc jak zapodasz dystans to koło bedzie spoczywało tylko na śrubach, a TO Przeciez jest niebezpieczne!!no chyba że zamienisz na szpilki o to tak .I co to za bzdura że auto bedzie nie stabilne, Mam takie dystanse założone na przodzie i wszystko jest oki, zresztą niejest on az taki szeroki , ma bodajże 6 czy 8 mm, O gumkach nic niewiem bo niemusze utwardzać seri dlatego że hulam na Bilsteinie , POzdrawiam

dystanse na przod jakas bzdura , ze sie zrobi mniej stabilny... ja zawsze mialem z przodu, z tylu nigdy.
a gumki to tzw "bum-stop" czyli zebys amorow nie uszkodzil przy duzych ugieciach sprezyny, resora... jak ich duzo nalozyc to mozesz ograniczyc w ten sposob ugiecie, dokladajac do tego jeszcze halt-pasy mozna ostro "zakluczyc" auto... prowadzenie rewelacja tylko troche "fruwa"

a czy lepiej założyć te gumki na amory, czy wsadzić te duże w sprężynę /a może efekt będzie całkowicie inny??/?? muszę utwardzić tył, bo sprężyna z trucka nieokazała się tak dobrym rozwiązaniem jak wiele osób twierdziło

ja bym wsadzil te duze w sprezyne... chociaz w zasadzie to te duze utwardzaja sprezyne a te w amory to taki typowy odbojnik poprostu...