Mocowanie tylnej belki ( 126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam .
Pytanie 1.
Razem z Barrym wyciągaliśmy silnik z naprawionego juz malucha.
Niestety okazało się że tylna belka pomimo że nowa - to sruby były stare !!!
Wycielismy stare gumówką ( przy okazji Barry mało nie zginął )
Ale do konkretów co teraz ?????
Belki nie zmienie na nową bo koszt malowania by mnie zjadł.
Da sie wymienić stare śruby na nowe ????
Był pomysł Bartka przewiercić na wylot belke i śrubami zamocować do mocowania.
Tylko mija się to troche z celem bo te śruby musiałybybyć przydługawe - jaka wytrzymałosć !!!!
Czy ich nie urwie ???????
Pytanie jest dość ważne bo nie mamy już pomysłów , a nie chciałbym gdzieś na trasie stracić belke !!!
Aha można belke przymocować 4ema śrubami ???? Było by łatwiej troche .

Pytanie 2.
Mam rozrusznik na linke - co musze kupić by mieć na przycisk odpalanie .
Napewno rozrusznik nowszy ale co jeszcze ????
Czy ktoś wie jaką wytrzymałość musi mieć przycisk ????
Jaka grubość kabli itp.

To na razie tyle .
Ps. Dziękuje schwepesowi za pomoc , bo dzięki niemu mieliśmy troche mniej wątpliwości.

wspawać nowe szpilki i po sprawie.. a potem tylko zabezpieczyć.. ewentualnie jak masz resztki z lakierki to pomaluj pędzlem..

jak to nie mogliście odkręcić ciężko ale powinno pójść nawet stare śruby odkręcisz
napewno nie da rady zrobić na wylot śrub
jedyne co moge ci poradzić to wspawać nowe szpilki

rozrusznik musisz kupić nowego typu
przełacznik najlepiej taki duży one wytrzymują spore napięcie więc z tym nie bedzie problemu
z tego co pamiętam u mnie był taki numer ze jak dałem czerwony przycisk to kręcił jak puściłem czyli wyłaczał zgodnie z tym do czego był przeznaczony , więc najprostszym motywem było wzięcie przyciska zielonego który w momencie wciskania załacza a gdy puścisz przestaje kręcić (najkrócej przód czerwony element załaczający z zielonego)

musisz pociągnąc dodatkowy kabel na + nie umiem powiedzieć jaka to średnica ja brałem na oko

Hmmm no tak .
Ale chodzi mi o to jak wspawac ??????
Patrzylismy z Barrym na tą belke i jakos nie było jakihś otwrów .
Tak z każdej strony ją oglądalismy i nic albo nmy niedomyslni albo belka jakaś lewa
ps. Farby mi zostało na całe auto

Przyspawam CI ta belke do auta
nie mow ze wujek zly po co Ci jakies glupie szpilki

najprostsze rozwiązanie to nowa belka bo ch.. wie jak wspawa ci mehes te szpilki może nie pasowac i syf bedzie

nowa belka 22zł
zobacz tu !!!!

Belke to ja tez moge mieć.
Tylko co z tego skoro bedzie wtedy miala inny kolor.
Nie mam pistoletu a lakier jest dokłądnie polozony farba mettalic z opiółkami aluminium.
200 zł by mi wyszło ją pomalowac.
Wole spawac - bartek spróbuje swoich sił - jedzie pierwszy maluchem na test .

Ps nauczył sie chlopak ze jak sie tnie gumówka nalezy zatkac przewód z którego wyciekaja resztki paliwa .
Aha i jak silnik leci na ciebie to ty nie tnij w tym czasie szpilek

i to na trzeźwo wszystko

200zł taki kawałek nie żartuj nie wierze w to

całkiem możliwe wg mnie... pzu wycenia malowanie elementu na bodajże 300 ale po znajomości, to powinno być coś taniej...

Przewierc otwory w miejscach gdzie byly stare szpilki, kup sroby o podwyzszonej wytrzymalosci (np 8-8, jak te do klatki) choc i zwykle 5-costam powinny wytrzymac (mam na takich belke, przezyly juz kilka hoop i zyja) wsadz lebkiem na zewnatrz do przewierconej dziory, zlap delikatnie spawem lebek aby sie nie krecila i bedzie ok.

Zadnego paliwa nie bylo
a zreszta wszystko bylo pod kontrola :>
jakby zlecial to bym z bara go pociagnal i by sam wylecial z kanalu
nie boj dupy zrobi sie

Co do palenia na guzik.Ja mam to zrobione na przekaźniku.Nie musisz się wtedy martwić czy wytrzyma prąd.Dajesz jaki chcesz i się cieszysz

Do wysterowania elektromagnesu w rozruszniku musi wystarczyć kabel 1.5 mm2. Jedynie w skrajnych przypadkach, jak ktoś ma w instalacji 9V zamiast 12V(o dziwo dość częsta zwalczana przeze mnie przypadłość) to spadek napięcia może być za duży.