| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-06-12 14:28:20 Czy ktoś moze mi powiedzieć jak zdemontować wajchę od podnoszenia szyby w polonezie.
Z góry dzieki za odpowiedzi |
Koniu CRX Kraków | 2002-06-12 14:36:07 najprawdopododbniej jest ten sam patent co w fiacie 125p trza jakos wtragac tam srubokret plaski ( miedzy plastikowym kóleczkiem a wajcha ) i wypchnac taka zawleczke ktora ma kształt podokowy zrobiona jest z takiego drucika.....ma ona na celu trzymac to razem...jak zdemontujesz to sie nie bedzie trzymało |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2002-06-12 14:39:45 Spoko trza zrobić jak Koniu mówi i tzrymać później też się będzie jak dogniesz tą zawleczkę i zakładać będziesz już z zawleczką. |
Gucio Miłośnik FSO Polonez Caro Łódź | 2002-06-12 21:50:40 Witam!!
Voyteck, jak dobirzesz się do mechanizmu to z boków są takie szyny na bank one się poprzesuwały. Są one (te szyny) przykręcone do drzwi na śróbki na kluczyk 10, cała filozofia polega na tym aby poluzować te śrubki i ustawić je tak aby szybo chodziła lekko. Pozdrawiam Gucio |
Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2002-06-12 22:03:29 Witam Dokładnie. Miałem to samo w Fiacie 125p. Straszne to cholerstwo ale idzie zrobić. Pozdrawiam Bialy_1987 |
OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2002-07-02 19:14:27 Mam podobny problem _ u mnie szyba pod koniec zamykania klinuje się w szynach i trzeba ją "prostować" tzn odciągać ją do tyłu a i tak nie domknie się cała i potem podczas jazdy świszczy opływające powietrze.Prubowałem to jakoś naprawić ale bez rezultatu.Może ktoś zwas ma na to antodotum?
Pozdrawiam |
MarekZ Polonez 1,6 GLE Ozorków | 2002-07-28 22:47:25 Panowie w Piątek jakieś h...je potykły mi szybe w poldku / boczna przednia prawa/ . Kupiłem kosztuje 60 zł. Podczas zakładania wyszło parę problemów.
1. Czy w polonezach 94' i poźniejszych zrezygnowano z montażu tylnej prowadnicy opuszczanej szyby: gdyż w książce "Budowa naprawa..." jest ta prowadnica - z założenia, a u mnie jej nie ma / nie mam gdzie tego sprawdzić. 2. Kupiłem szybę bez korytkorytka dolnego szyby opuszczanej - zostało mis stare i tu następny problem jak go właściwie zamontować - odlegóści np w jakiej odległości od krawędzi szyby powinno się zamocować to korytko. Jeżeli ktoś ma na wieszchu orginalną takąszybę /z korytkiem i chciało mu by się ją zmieżyć lub podać jakąś inną sprawdzoną metodę założenia korytka proszę o kontakt Dosyc tych moich wypocin!!!! Pozdrawiam Marekz Mój e-mail / na wypadek/ zasadamarek@poczta.onet.pl |
Gucio Miłośnik FSO Polonez Caro Łódź | 2002-07-29 16:43:34 Witam,
Co do tylnej prowadnicy z tego co pamietam powinna być, co do korytka to jeśli dobrze pamiętam to powinno być mniej więcej na środku szyby(najlepiej wsadź szybę i wtedy przymierz ma być tak aby mocowanie linki dało się bez problemu przykręcić). Samo korytko wklej po odtłuszczeniu na Poxipol ja tak robiłem i się trzyma. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam Gucio |
MarekZ Polonez 1,6 GLE Ozorków | 2002-07-30 08:55:07 Dzęki Gucio
Spróbuję Pozdrawiam Marekz |
MacioBA Miłośnik FSO Fiat 125p Rybnik | 2002-08-02 20:21:00 No dzieki Marku, jutro się z tym pobawię. Mam nadzieję, że da radę. Pozdrawiam. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2002-08-27 19:58:27 Według mojej krótkiej praktyki wimmme są plastikowe slizgacze na prowadnicy i niestety są one nie wymmienne. ja z tym problemem poradziłem sobie kompletując z dzwi na szrocie i wszystko intensywnie smarując oraz wyczyszczenie prowadnic. Należy też przeprowadzić regulacje tak jak podawał kol. MarekZ w chwili obecnej szyba zamyka się i otwiera prawie jak nowa (ale czasem ma problemy z domknięciem) czasami pomaga jako dorażny środek WD40 na prowadnicę |
cwikla Polonez Caro 1.6GLE ... Gdańsk | 2002-09-01 22:18:01 Mam drugiego POLDKA i historia się powtarza |
bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2003-04-14 11:40:31 Problem polega na tym, że prawa przednia szyba zamyka się strasznie ciężko. Czy ktoś ma jakiś pomysł????? Zmieniłe automat i dalej to samo, zwłaszcza w "dolnej fazie" - mam założone elektryczke colibri i ledwo daje rade. W warsztacie powiedzieli że tak się dzieje z wiekiem ale to nie prawda bo lewa chodzi super a ma tyle samo latek??? Co robić??? |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-04-14 11:46:42 trzeba wyregulować prowadnice i nasmarować je na wszelki wypadek... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |