Na zdjęciach zaznaczyłem co jest poupierdzielane, czarnym kółkiem jest zaznaczony taki malutki nypel mosiężny, oczywiście ukręcony. Jeden zawór, ten na dole, ma ułamany taki "odpowietrznik". Nie znam się za bardzo na kompresorach, jak można naprawić taki zawór? Te nyple 1/2 cala w głowicy (jeden urwany) to chyba od chłodzenia, ale czym? wodą czy olejem? Od czego był ten mały nypel? Jakie powinny być obroty pracy takiego kompresora? Sądząc po wielkości koła pasowego (ok 40-50cm) niewielkie. jakiekolwiek informacje będą pomocne
2009-01-25 15:42:46, kundelgrupen pisze:
Zakupiłem takie cudo na złomie: (76kg ) Na zdjęciach zaznaczyłem co jest poupierdzielane, czarnym kółkiem jest zaznaczony taki malutki nypel mosiężny, oczywiście ukręcony. Jeden zawór, ten na dole, ma ułamany taki "odpowietrznik". Nie znam się za bardzo na kompresorach, jak można naprawić taki zawór? Te nyple 1/2 cala w głowicy (jeden urwany) to chyba od chłodzenia, ale czym? wodą czy olejem? Od czego był ten mały nypel? Jakie powinny być obroty pracy takiego kompresora? Sądząc po wielkości koła pasowego (ok 40-50cm) niewielkie. jakiekolwiek informacje będą pomocne