Po pierwsze planuje poważną ingerencje w pompe hamulcową - chodzi mi po prostu o możliwość "wyłączenia" (odcięcia) hamulców osi tylnej. Pewnie wiekszość już się domyśla z jakiego powodu
Skoro już wyjaśniłem celowość tej modyfikacji to teraz pytanie: jak to wykonać? Wstawić jakiś zwykły (można od czegoś przypasować?) zawór elektromagnetyczny na wyjściu z pompy? Czy to nie będzie powodować powtawanie jakichś niekorzystnych dla pompy sił? Nie znam budowy i dokładnej zasady działania pompy ale teoretycznie to chyba w pierwszej części jest wytwarzane ciśnienie wspólnie dlacałego układu a w dalszej części jest tylko rozdzielane na poszczególne przewody. Więc jak zamkne odpływ do jednego przewodu to nic sie nie powinno stać poza tym że pedał będzie trochę wyżej
Jesli macie inne pomysły to bardzo chętnie o tym poczytam. Gdzieś juz widziałem kiedyś jakąś kombinowaną pompe ale nie pamietam gdzie
Po drugie - hydrauliczny ręczny. To też widziałem, nawet w jakimś Kancie z F&F chyba (nie myle sie?) ale troche mnie zdziwiło to co zobaczyłem. Moim oczom ukazały sie dwa zaciski na każdej tarczy tylnej osi
I jak wykonać sterowanie? Z czego "pompke" (cylinder z tłokiem)? Jakiś siłownik przerobić czy jak? Na żadne gotowce ofcoz mnie nie stać więc proszę o pomysły czym można wytworzyć cisnienie oraz wskazówki dot. wykonania całego urządzenia sterującego ("łapy").