Instalacja umarła - DT Gas System

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Szukałem po forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Instalacja jest sekwencyjna firmy DT Gas System.

Dziś, jadąc autem, po drodze brakło mi gazu. Z racji tego, ze jechał chyba na oparach i zaczynał szarpać i przełączać przemiennie gaz- benzyna, przełączyłem go ręcznie na PB. Po chwili zgasły mi w ogóle kontrolki z przełącznika gaz/benzyna. Auto jezdzi od tej pory tylko na benzynie, nie działają w ogole kontrolki przełącznika, auto także nie przełącza się na LPG.
Szukałem bezpiecznika, ale nie znalazłem (nie wiem, gdzie gazownik go schował) - podejrzewam, że to bezpiecznik, ale nie jestem pewien. Czy może być jakaś inna przyczyna niż bezpiecznik? Z góry dzięki za pomoc.

szczerze mówiąc zmien od razu przód na inną instalację. wyjdzie taniej i bezpieczniej.

Cytat:
2009-02-02 23:12:46, Berezky pisze:
Witam. Szukałem po forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Instalacja jest sekwencyjna firmy DT Gas System. Dziś, jadąc autem, po drodze brakło mi gazu. Z racji tego, ze jechał chyba na oparach i zaczynał szarpać i przełączać przemiennie gaz- benzyna, przełączyłem go ręcznie na PB. Po chwili zgasły mi w ogóle kontrolki z przełącznika gaz/benzyna. Auto jezdzi od tej pory tylko na benzynie, nie działają w ogole kontrolki przełącznika, auto także nie przełącza się na LPG. Szukałem bezpiecznika, ale nie znalazłem (nie wiem, gdzie gazownik go schował) - podejrzewam, że to bezpiecznik, ale nie jestem pewien. Czy może być jakaś inna przyczyna niż bezpiecznik? Z góry dzięki za pomoc.