| « Poprzedni | Następny » |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | a moze nagrzewnica?? chyba tak to sie nazywa. taki element podobny do chlodnicy, schowany gleboko pod deska rozdzielcza. no i mneijszy duzo od chlodnicy.
wymiana to pol dnia roboty. albo caly dzien. zalezy od zdolnosci i wiedzy ![]() |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | To jest widok od tyłu:
Przegroda między przednimi, a tylnymi fotelami nie jest szczelna i woda może przepływać. Ja wolałem rozebrać tapicerkę i to wytrzeć
To jest pare godzinek... więc klucz 12, 14 i do roboty |
Perzan TOYOTA MANIAK ![]() ST191L-DWMNKW Kraków | Talus, a widzisz te złączki, które wiszą między wylotami powietrza ??
Pozdro. ----------------- *** Try not. Do or do not. There is no try. *** |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice |
Ja sie tam na hydraulice nie znam ale studiowalem kiedys przeplyw wody pod wykladzina podlogowa na przykladzie Mazdy 323.
Woda wciekala po kropelce przy tylnej lampie.Kiedy samochod stal dupskiem z gorki w srodku bylo sucho.Jednakze kiedy stalo odwrotnie to pod nogami kierowcy chlupotalo jak na wrzosowisku po deszczu. Wazne tez jest aby miec dywaniki gumowe na zime,bo woda z butow i snieg przesiaka przez welur i wykladzine na samo dno,i pomimo ze wysuszymy wykladzine pod spodem jest mokro i robi sie niezly grzyb.Wykladzina dziala jak membrana polprzepuszczalna ,z tym ze niestety przepuszcza pod siebie a z powrotem niechetnie. Jedyna skuteczna metoda aby sie dowiedziec ktoredy woda naplywa to parkowac na rownym, zdjac plastyki z progow i z tylu i ponapychac recznikow papierowych wszedzie gdzie popadnie,a krawedzie wyprowadzic ponad wykladzine,jezdzic i kontrolowac gdzie wilgoc sie pojawi pierwsza. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec |
pewnie. i co z nimi ? grzanie dupska mam sobie podpiąć ? |
syd Tychy | sory że sie tak upieram przy tych górnych mocowaniach amorków,ale na zewnątrz nie zobaczysz tego,najlepiej zrób tak,zdemontuj boczki z miejsca mocowania amorków,powycieraj do sucha okolice jedz na myjnie z karcherem i lej od spodu od strony koła a najlepiej niech druga osoba siedzi w aucie i patrzy.Chodzi mi o to ze na tych mocowaniach parcieje góma pęka i nie uszczelnia, a kręcoące się koło nachlapuje tam wodę.Innych przecieków nie stwierdzałem CHYBA ŻE AUTKO MIAŁO NIEZŁĄ KLEPE,daj znać jak coś ustalisz.pozdro. |
Perzan TOYOTA MANIAK ![]() ST191L-DWMNKW Kraków |
----------------- *** Try not. Do or do not. There is no try. *** |
| « Poprzedni | Następny » | |