| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 12:25:29 Czytając posty o tych ramach do Niwek zacząłem się zastanawiac jakie autko terenowe mogłoby byc alternatywą dla Niwki.
Mam na myśli autko nadające się do jazdy i w terenie (napęd 4x4, reduktor, blokady tegotam, itd.) i w miescie (wspomaganie kierownicy), i w trasie (5 biegów). Aha -> no i cena nie może być astronomiczna GAZ/UAZ odpada, bo nie nadają się do miasta. Mercedes G, LandRover Freelander, czy wynalazki amerykańskie z racji ceny odpadają... Więc co? Suzuki Samuraj? Jakie jest wasze zdanie? |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-06-18 12:50:56 Kiedyś pojechałem z ojcem nivką w teren. Do nadleśnictwa zwaliła się jakaś kontrola. Przyjechali witarą. Śmigali za nami. Co poważniejsza kałurza to niwka robiła za wyciągarke. Nivka dawała rade, suzuki nie Zachodnie terenówki może i wyglądają ładnie ale to tylko terenowe zabawki. Nie wszystkie oczywiście, ale takie prawdziwe terenówki kosztują. |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 13:00:07 To abstrahujmy więc od ceny części zamiennych (wiadomo, że ciężko będzie konkurować tutaj tzw. zachodnim autkom; choc pewnie szroty są dobrze zaopatrzone, więc nie jest tak źle np. z takim Suzuki).
Powiedzmy tak -> jakbyście dostali od wujka z Austarlii 20.000,- PLN z przeznaczeniem na autko terenowe (ale nadające się też do w miarę komfortowego użytkowania w mieście i na trasie) - "niech się chłopak trochę pouczy" - to co byście wybrali? Aha i wujo sfinansowałby też ew. naprawy w granicach rozsądku. PS. Tak sobie gdybam - żeby nie było nieporozumień - nie mam takiego wuja (a szkoda...) |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 13:01:02 Wujuuuu -> gdzie jesteś.....? |
boreg Klubowicz NOK VW T-23 warszawa | 2003-06-18 13:06:03 Chyba pomylily ci sie zera, albo waluta |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 13:16:05 Ale się czepiasz Co dalej? Wujku słyszysz...? |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 13:19:27 Halo ... Wuju... |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-06-18 13:20:20 To bez zastanowienia lece po nivke, daje wujowi pośmigać i wujo do australi kupuje sobie też nivke |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 13:21:29 Wuju -> napisz do mnie na priv., bo na forum chyba się wstydzisz... Wuju.... WUJU -> za 50 kPLN pobawiłbym się jeszcze lepiej |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 13:50:18 O dżizzzus -> nic nie przerabiajmy -> kupujemy gotowe autko i hajda w teren. Chcemy się na koszt Wuja pobawić, pouczyć rekreacyjnie (nie hardcore) -> pisałem na początku, że chcemy tym autkiem też pojeździć w trasie, a nie wozić je na lawecie.
Nie chodzi mi Boreg o dyskusję dlaczego Niwa jest najlepsza (bo obiektywnie rzezc biorąc nie jest), ale co można sobie kupić jako alternatywę. Żeby ułatwić Tobie decyzję -> załóż, że wszystkie Niwki wczoraj wyparowały (z mgławicy Sierpa przyleciało UFO i Obcy zabrali ziemiańskie Niwki na swoje bezdroża, jako ideał samochodu terenowego) i na całym świecie nie została ani jedna sztuka, zaś wszystkie zakłady produkujące/składające Niwy zostały wysadzone przez terrorystów wynajętych przez zazdrosną konkurencję, która nie mogła znieść super powodzenia Nivy Tak więc: Nie ma już Niwek, macie 35 kPLN w kieszeni i chcecie się trochę pobawić w terenie (rekreacyjnie), ale też móc pojechac z żoną do znajomych po asfacie. Co proponujecie? |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 13:53:09 WUJU -> Oni mówią, że 35 kPLN , to za mało...
Dorzuuuuuć trooooszkę plizzzzzz |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-06-18 14:10:56 W takim wypadku biore ufo, lece do obcych dogaduje się i przwoże na ziemie jedyny model nivki! W tedy jest wypas bo mam tylko ja |
Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-06-18 14:32:47 Ale Vitara jest chyba gorsza (w terenie) od Samuraja (chyba jest taką już typową bulwarówką ... )... |
Remik Łada Samara 2108 Pruszków | 2003-06-18 21:50:35 nie mam takiego wuja ale byłem na wrocławskiej i widziałem nową niwke za 41 tysiecy tylko taka bym z wami nie pojechał w bagno bo napewno byscie mi ja zabrudzili |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-06-21 20:33:04 Aha -> ten Anonim to ja, Mariusznia (piszę z Poznania, a nie pamiętam hasła typu: #$%$^*(&*(^&% |