MotoNews.pl

RAV4 USA jak zmienić na stopnie Celcjusza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jestem nowy i witam wszystkich entuzjastów i fanatyków (jak ja ) marki Toyota.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem mojej ukochanej RAV4 LONG 2006r. 2,4 wersja USA.
Chciałbym się dowiedzieć czy da się przestawić temperaturę z Fahrenheita na Celcjusze.
Przeszukałem (na tyle ile umiałem) forum ale niestety nic nie znalazłem na ten temat
W innych markach jak Mazda czy VW robi sie to kombinacją odpowiednich przycisków czy komuś udało sie to w TOYOCIE?? - jeśli tak to jak??
Będę wdzięczny za pomoc i odpowiedzi
Pozdrawiam i z góry dziękuje

Niedawno (do 2-3 tygodni wstecz) ktoś pytał o to samo tylko że w Camry. O ile dobrze pamiętam to wyszło na to że się nie da.

W innych markach jest prosto bo wystarczy program wgrac z europejskiego modelu ktory jest identyczny jak jego brat z USA.
Toyota niestety jest specyficzna,tzn ze np Corolla czy Rav 4 Usa to zupelnie inne samochody niz europejskie wersje wygladaja tak samo ale wiazki i komputery sa inne,dlatego sie nieda.

Cytat:
2009-02-16 00:18:06, Bigelektron pisze:
W innych markach jest prosto bo wystarczy program wgrac z europejskiego modelu ktory jest identyczny jak jego brat z USA. Toyota niestety jest specyficzna,tzn ze np Corolla czy Rav 4 Usa to zupelnie inne samochody niz europejskie wersje wygladaja tak samo ale wiazki i komputery sa inne,dlatego sie nieda.

Bigelektron rok temu sprowadziłem z USA wraz z kolegą Mazde 3 2008r i VW Passata 2006. U niego wystarczyło przytrzymać jeden guzik by komputer przestawił się na "Europejskie standardy" w Mazdzie wyświetlacz na Celcjusze przełącza się przytrzymując 2 guziki na radiu.
W obydwu tych przypadkach obyło się bez wgrywania nowego programu.
Być może w Toyocie jest tak jak mówisz - nie wiem próbuje zebrać informacje - ale napewno nie we wszystkich markach !!
Pigletto pisze ze w Camry się nie da ale czy dotyczy to wszystkich Toyot ??

[ wiadomość edytowana przez: jerrry dnia 2009-02-17 09:00:44 ]

Cytat:
2009-02-17 08:59:14, jerrry pisze:
Bigelektron rok temu sprowadziłem z USA wraz z kolegą Mazde 3 2008r i VW Passata 2006. U niego wystarczyło przytrzymać jeden guzik by komputer przestawił się na "Europejskie standardy" w Mazdzie wyświetlacz na Celcjusze przełącza się przytrzymując 2 guziki na radiu. W obydwu tych przypadkach obyło się bez wgrywania nowego programu. Być może w Toyocie jest tak jak mówisz - nie wiem próbuje zebrać informacje - ale napewno nie we wszystkich markach !! Pigletto pisze ze w Camry się nie da ale czy dotyczy to wszystkich Toyot ?? [ wiadomość edytowana przez: jerrry dnia 2009-02-17 09:00:44 ]

Jezeli niema na konsoli przycisku km/mil to nawet jak bedziesz przyciskal wszystkie klawisze w radiu to nie przelaczysz sie na metryke.

Cytat:
Pigletto pisze ze w Camry się nie da ale czy dotyczy to wszystkich Toyot ??

Tutaj jest link do wątku gdzie były informacje odnośnie Camry - ja więcej nie wiem na ten temat

a ja dzisiaj w priusie (wersja USA)po odłaczeniu akumulatora miałem na wyswietlaczu temperature w stopniach celcjusza.....tyle ze po powtornym właczeniu zapłonu wszystko wróciło do normy.....

Cytat:
2009-02-21 16:32:59, notblue1 pisze:
a ja dzisiaj w priusie (wersja USA)po odłaczeniu akumulatora miałem na wyswietlaczu temperature w stopniach celcjusza.....tyle ze po powtornym właczeniu zapłonu wszystko wróciło do normy.....

Patrz co robia z czlowiekiem twarde narkotyki musisz to rzucic

a ja powiedzialem to całkiem serio i powiem wiecej...byłem trzezwy i ze wzrokiem tez całkiem całkiem...zreszta badanie lekarskie mam wazne.....

Cytat:
2009-02-22 11:11:45, notblue1 pisze:
a ja powiedzialem to całkiem serio i powiem wiecej...byłem trzezwy i ze wzrokiem tez całkiem całkiem...zreszta badanie lekarskie mam wazne.....

No dobra teraz powaznie ,sprawdz czy to zjawisko jest powtarzalne.

juz duzo wczesniej zauwazyłem te zjawisko....kazdorazowo po odłaczeniu akumulatora wystepowało te zjawisko tyle ze tak jak napisalem przez chwile to tylko trwa a pozniej wraca do stanu wyjscia....tak mysle ze skoro jest mozliwosc zamiany mil na km to moze i tutaj jest jakis cwancyk....a wogole to pozdrawiam kolege z katowic....teraz to inne auto i pomyslec ze tyle czasu sie meczyłem...

Cytat:
2009-02-22 12:33:52, notblue1 pisze:
juz duzo wczesniej zauwazyłem te zjawisko....kazdorazowo po odłaczeniu akumulatora wystepowało te zjawisko tyle ze tak jak napisalem przez chwile to tylko trwa a pozniej wraca do stanu wyjscia....tak mysle ze skoro jest mozliwosc zamiany mil na km to moze i tutaj jest jakis cwancyk....a wogole to pozdrawiam kolege z katowic....teraz to inne auto i pomyslec ze tyle czasu sie meczyłem...

Rowniez pozdrowionka.
Opisz to dokladniej...po zalaczeniu klemy masz stopnie C na klimie?
A km tez zamiast mil??
Kiedy sie zmieniaja na Farencheity ...dopiero jak wylaczysz zaplon czy po paru sekundach??