Koledzy Proszę o pomoc a w szczególności Bigelektron(a) . Właśnie powiększyła mi się rodzina i postanowiłem kupić duży rodzinny samochód. Jednakże jest z nim problem . Samochód jeździ, przyspiesza normalnie nie ma z nim żadnego problemu lecz choruje na błąd P0093. Spadają obroty silnika zapalają się kontrolki check engine, i trzeba go odpalić jeszcze raz. Najczęściej problem pojawia się przy ruszaniu ze świateł. Próbowałem go skasować za pomocą komputera. Ze skutkiem pozytywnym jednakże problem ten powrócił dosłownie po paru minutach.Błąd ten niekiedy potrafi sam zniknąć, po czym pojawić się w najmniej nie oczekiwanym momencie. Nikt nie jest w stanie pomoc, a w ASO w warszawie, udzielają wymijających odpowiedz. Najchętniej wymienili by pół silnika. Dowiedziałem się z forum iż jest to coś związanego z nieszczelnością układu paliwowego. Co mam zrobić?
[ wiadomość edytowana przez: nightmonster dnia 2009-02-25 22:14:02 ]
[ wiadomość edytowana przez: nightmonster dnia 2009-02-25 22:15:10 ]

to która z przyczyn byłaby bardziej prawdopodobna? listwa czy wtryskiwacz? Czysto hipotetycznie, I jeszcze koszta wymiany całej listwy w serwisie? bo nie wiem czy już się wieszać na kablu od prodiża czy jeszcze nie..