Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
syd Tychy | 2009-10-05 10:13:29
i od tego trzeba było zacząć ,bo jak nie ma zapłony na świecy to też jest mokra tylko że od paliwa,nie wiem jak wyglądała u ciebie świeca,a przy gazowni trzeba wymieniać kable WN co 30tyś km. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-10-05 23:30:45
To już lekka przesada i standardowy tekst gazowników ![]() Ja sam przejechałem 150tys. na kablach, a poprzedni włściciel co najmniej drugie tyle ![]() Pozdro. |
![]() tomoplw Carina E Kombi PB+LPG Hajnówka | 2009-10-06 08:23:18 A propo kabelków... ![]() |
syd Tychy | 2009-10-06 08:39:40
nie jestem gazownikiem tylko jego użytkownikiem i wiem że bezpiecznie jest je wymienić a nie szewcować obudowę filtra jak to wiele razy widziałem,poza tym nie ma żadnych strzałów,silnik fajnie chodzi, a lepiej zapobiegać niż leczyć.pozdro. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2009-10-06 22:45:24
Zapytaj może w motolargo: http://www.e-ngk.pl, maja nawet formularz na tego typu zapytania na stronie. Ja u nich kupowałem kable do Avensis przez Allegro i wszystko było OK. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-10-06 23:59:40
Od braku strzałów są sekwencyjne instalacje gazowe, a nie kable co 30kkm. Dobrze wyregulowane II generacje też nie strzelają. Już widzę ludzi, wymieniających kable w 3VZ co 30kkm ( dla informacji : ASO wedle 600zł, zamienniki bez mała w tej samej cenie ). Niemniej jednak wszelkie niedomagania instalacji panowie gazownicy zwalają na stare kable, świece, a jak już nie mają co wymyślić, to mówią, że silnik jest w kiepskim stanie ![]() pzdr |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-10-08 08:42:50
Proste .Kable jak orginalne to i 200 -300 wytrzymują a zamienniki to zagadka napewno nie polecam JAN_MORA niedość że niedają się zdjąć w jednym kawałku to wytrzymują około 30 tys to może o takie chodziło ja w końcu wruciłem do starych orginalnych i mam spokój a wymieniłem bo gazownik mi mędził trzeba wymienić teraz to łapa na kable jak nie kopie to jest oki ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-10-08 20:32:03 Odnosnie kabli oryginalnych ,to sprawa jest prosta wytrzymuja srednio 100-150 tys.Po tym okresie nalezy sie spodziewac ze moga wystapic problemy z przebiciami lub przerwami w rezystancji i w konsekwencji uszkodzeniem cewki HV.
Oczywiscie mozna zrobic prawdopodobnie wiecej,ale nie nalezy sie dziwic ![]() ![]() ![]() Przewaznie 100-150tys to przebieg po ktorym stwiedrdzam usterke. Kable bardzo latwo sprawdzic i niema w tym niczego magicznego,jak ktos mowi ze chyba kable tzn ze niema pojecia. ![]() Najlepiej spryskac plynem do szyb na nagrzanym pracujacym silniku kable cewki kopolke i co sie da,a potem zwierac do masy poprzez np dlugi srubokret wodzac nim po calej dlugosci kabli. Jak jest przebicie silnik przerywa slychac cykanie-przeskok iskry z uszkodzenia do srubokreta,a czasem nawet widac.Przewaznie juz po samym spryskaniu podczas przegazowki silnik sie nie zbiera. Jezeli jednak przebicia nie wystepuja,mierzymy rezystancje wywijajac kablami w poszukiwaniu przerwy,jezeli sa stale odczyty w kohm kable sa dobre. Tak wiec kable dzielimy jak kazda czesc na zdatna do uzycia lub od wymiany. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2009-10-09 08:55:21 No tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-10-09 11:48:29
Sentech napewno daje się wyjąć sprawdzone a jakości niedane mi będzie sprawdzić bo nabyłem używane orginalne i jest oki |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-10-09 23:06:04
Nie dramatyzuj ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2009-10-13 18:47:26 Witam wszystkich ![]() Dzis dostalem poczta aparat zaplonowy - byly przy nim oryginalne kable (niestety tylko 3 - jeden gdzies im na szrocie zaginal). No i zabralem sie za wymiane - zaczalem od kabli.... okazalo sie ze ten urwany nie byl winny - winowajca okazal sie ten obok niego - drugi od rozrzadu... Wniosek koncowy - cos sie stalo z tym kablem i jazda bez jednego cylindra przyspieszyla awarie uszczelki ![]() ![]() ![]() ![]() |