Corolla 1,4 rok 2003

« Poprzedni | Następny »
Witam
Bardzo proszę o poradę, corolka moja nie chce odpalić, zaparkowałem i było ok. po ok 5godzinach postoju jakoś dziwnie kręci rozrusznik i przy tym włącza się sygnał z alarmu w momencie pracy rozrusznika . a autko nie odpala. Ja się kompletnie na tym nie znam Czy to akumulator ?czy coś z alarmem ? proszę was o rade co mam robić

jak masz drugi kluczyk to sprawdz na nim i jeszcze akumlator

Też mi to wygląda na akumulator. Spróbuj odpalić auto podpinając się kabelkami do kogoś albo najlepiej podładuj akumulator.
Alarm pewnie się włącza bo ma za mało prądu (standardowo jak odepniesz akumulator to alarm też powinien wyć). Podczas odpalania nie przygasają Ci czasem kontrolki na desce rozdzielczej?

wielkie dzięki corolka odpaliła.Podładowałem dzisiaj akumulator i zagadała. Jeszcze raz dzięki za rade, bo już się bałem że to coś poważnego. Ja ją mam dopiero dwa tygodnie

Chyba za wcześnie moja radość po odłączeniu akumulatora i jego ponownym podłączeniu po naładowaniu, mam zablokowaną skrzynię biegów. Alarm działa, natomiast pilot odblokowujący biegi nie reaguje. Może ktoś z Was wie o co chodzi ???

« Poprzedni | Następny »