Szarpanie podczas jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich użytkowników!
Zawracam się z następującym problemem!
Samochód zaczął mi dziwnie przerywać po odpalenia oczywiście na benzynie po przełączeniu na gaz tak samo!
Po dojechaniu do celu swej podróży i przełączeniu z powrotem na benzynę była po prostu tragedia co to może być?
Jeszcze jedno pytanie też dotyczące problemu- wyraźnie czuję ściąganie w prawą stronę co to może być?

jaki to polonez? z jakim silnikiem?to jest istotne!

Caro silnik 1,5. Instalacja LPG. Zapisywałem te dane w profilu myśląc że będą wyświetlane.

Stawiam na zapłon.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2009-01-19 19:27:02 ]

Cytat:
2009-01-19 19:25:27, Koot pisze:
Stawiam na zapłon. [ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2009-01-19 19:27:02 ]

Tak tez przypuszczałem mimo iż nie jestem znawcą!
Nie wiesz jak wielka kasa naprawa?
A może to gaźnik bo był naprawiany.
A co do tego ściągania w prawo?
A jeszcze jedno dojadę 160 km jak tak przerywa?Skoro przyjechałem to chyba wrócę co?

Kabelek zielony obstawiam czyli to co idzie z aparatu do modułu. Kosztuje 9zł, dostać można bez problemu, a wymiana trwa może z kwadrans. Co do ściągania to owszem można z tym ewentualnie pojeździć, ale na oko to trudno określić bo to może być i drązek i hamulec trzymający. Gaźnik rzadko wpływa na pracę na LPG.

Cytat:
2009-01-19 19:56:42, Koot pisze:
Gaźnik rzadko wpływa na pracę na LPG.

Tak na LPGu nie było to tak odczuwalne na benzynie znacznie!
Dzięki wielkie!
Mam rozumieć że wrócę nim??

jeżeli to gaźnik i klasyczy aparat zapłonowy, szarpania mogą być spowodowane za dużym kątem wyprzedzenia zapłonu. Problem ustaje gdy wdepniesz głębiej gaz?

Cytat:
2009-01-27 09:26:05, bisz pisze:
jeżeli to gaźnik i klasyczy aparat zapłonowy, szarpania mogą być spowodowane za dużym kątem wyprzedzenia zapłonu. Problem ustaje gdy wdepniesz głębiej gaz?

Właściwie tak!
Gdy obroty spadają i są niskie dajmy na to przy jeździe po mieście dochodziło do tego, że gasł!

a teraz pytanie z innej beczki, jakie ciśnienie powinno być w oponach?
Bo zauważyłem że przód ma coś za mało.
a jutro parę kilometrów muszę przemierzyć nim.

Słuchajcie czy te szarpanie może być spowodowane świecami lub przewodami?
Dochodzi do tego że na LPGu gaśnie całkowicie na benzynie jeszcze jakoś pracuję, ale za to odpalenie go teraz to nie lada wyczyn.
Ktoś coś jeszcze przypuszcza?

Może być spowodowane kablami WN jak jest wilgotno zwłaszcza.

Grzech zabrałem się za wymianę kabli i kopułkę wymieniłem, świeć nie udało mi się z moim kluczem ruszyć, ale z ciekawości zobaczyłem, że pod filtrem powietrza podczas kręcenia widać "obłok" benzyny (sorry ale nie wiem jak to opisać) a filtr powietrza cały skrachciały pływa prawie w benzynie (zmieniony filtr w październiku) co to może być?

Benzyny czy oleju?

O ten filtr mi chodzi w linku:
http://www.wrzuta.pl/obraz/3VwDd9dLSa/filtr

Nikt nic nie przypuszcza?

Wszyszstko się zgadza - to jest filtr powietrza - masz w nim pełno benzyny czy oleju? Olej się tam czasami pojawia jak się ma zatkane odpowietrzenie. Pojawienie się benzyny jest dziwne.

Cytat:
2009-03-10 17:00:39, Grzech pisze:
Wszyszstko się zgadza - to jest filtr powietrza - masz w nim pełno benzyny czy oleju? Olej się tam czasami pojawia jak się ma zatkane odpowietrzenie. Pojawienie się benzyny jest dziwne.

To jest benzyna, filtr jest cały skrachciały!
Podczas próby odpalenia i kręcenia kluczykiem gdy dodawałem gazu widać było obłok paliwa sikający pod filtrem chyba z gaźnika.

Problem zapewne rozwiązany!

Grzech miał rację to nie była benzyna a woda z może odrobiną paliwa.
A wzięła się stąd, że założyłem na filtr powietrza rurę która miała tłoczyć więcej powietrza i tą rurą dostał się zapewne przez grill do niej śnieg i woda efekt już znacie.
Suma summarum nowe świece, przewody i kopułka nie mogły pomóc ważne że teraz znów śmiga moja laleczka.