Problem tylna klapa B fl

« Poprzedni | Nastpny »
Witam

Mam problem z tylna klapa w Omedze B fl z roku 2000
Problem polega na tym z klapa samoczynnie sie otwiera bez wzgledu na pogode. Samochod zamykam z kluczyka po 2-3 godzinach jak przychodze do auta to klapa juz jest otwarta. Od tego momentu przesal dzialac guzik w srodku auta do otwierania klapy tylnej. Dziala tylko w kluczyku guzik i tylko w taki sposob mozna otworzyc bagaznik.

Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu

[ wiadomo edytowana przez: zapex dnia 2009-03-29 14:28:48 ]

Przenie wszystko co masz w baganiku do wntrza auta i po sprawie

A tak powanie o nie miaem stycznoci z Omeg B fl. ale ja bym zacz od klawisza odpowiedzialnego za otwieranie baganika w rodku auta . . . wydar bym go i rozebra na czynniki pierwsze i sprawdzi czy dziaa jak naley (sprawdzi bym tez czy jest prd w kablach przy przeaczniku). Jak by to nie pomogo to rozebra bym tyln klap i tam szuka przyczyny...

A teraz czekamy na inne pomysy . . .

Masz wg mnie trzy moliwoci:
1. Zwarcie w przycisku w kabinie - wycignij go, sprawd, czy nie jest uszkodzony i przeczy jakim przeparatem do czyszczenia stykw elektrycznych,
2. Zacinajcy si zamek w klapie (nie domyka cakowicie) - nasmaruj i sprawd link do awaryjnego otwierania klapy. Sprbuj zamkn dwa razy aby drzwi si zarygloway (cho nie jestem pewien, czy klapa te wtedy si rygluje tak jak drzwi),
3. Zwarcie na kablach wskutek czego otwiera si zamek (wg mnie mao prawdopodobne, bo by wcale si nie zamykaa). Zobacz, co dzieje si, gdy alarm si uzbroi.

Guzik rozebraem wszystko wyglda na OK, sterownik zamka rowniez rozebraem niema sladu zalania ani nie "smierdzi" spalenizna, w wiazce przy tylnej klapie nie widac uszkodzenia, zamek rowniez dziala, wiec strasznie dziwna sprawa Jutro sprobuje wymienic wcznik.
dzieki za podpowiedzi w rozwiazaniu problemu

W dziale "PORADY" masz pomoc, jak odczy zasilanie stae do centralnego zamka tylnej klapy. Moe odczenie staego napicia pomoe ...

« Poprzedni | Nastpny »