Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ralph4 Carina II Chorzów | 2009-04-13 21:51:45 Witam mam poważny problem odnosnie ukladu kierowniczego, jakies 6tys temu wymieniałem wahacze, sworznie, gumy,stabilizatory, amortyzatory i sprezyny wszystko naturalnie z przodu. Autko sprawowalo sie dobrze ale od jakies 2 dni cos sie stalo i myszkuje po drodz okropnie. Jak dam mu gazu i dynamicznie przyspieszam to przy gornych partiach obrotomierza trace strownosc nad autem, zaczyna myszkowac po calej dorodze, jak przyspieszam i wcisne sprzeglo auto natychmiast ucieka. podczas zmiany biegow rowniez ma tendencje do uciekania. Czasem jedzie dobrze a czasem przy normalnej jeździe zaczyna uciekac musze kontrowac kierownica itd. Jest jeszcze jeden objaw podczas jazdy obojetnie czy jade prosto czy tez skerecam, raz auto jedzie tak jak krece kierownic a raz np. podczas skretu przy jednakowym położeniu kierownicy, auto skreca skereca i nagle dociaga zakret tak jak bym jeszcze mocniej skrecil kierownica lub tez odwrotenie. Dodam jeszcze ze mam zimowe opony. Prosze doradźcie cos bo juz nie wiem co to?? |
syd Tychy | 2009-04-13 22:07:41 dziwna sprawa spróbuj zmienić gumy może jak się zgrają to źle ciągną,lub też geometria zawieszenia,musisz popróbować. |
Ralph4 Carina II Chorzów | 2009-04-13 22:10:34 no sproboje z tymi oponami ale cholara nie wydaje mi sie zeby to byla wina opon naprawde, jakies pomysly??
|
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-04-13 23:24:17
To jeszcze zostały drążki i ich końcówki ![]() Objaw wskazuje na luz gdzieś w układzie ![]() Przyglądnąłbym się bacznie gałkom wachaczy. Ja swoje wymieniłem niecały rok temu, a już odczuwam czasem delikatne pukanie po kierownicy ![]() ![]() Łom do ręki i pod auto ![]() Pozdro. |
el_comendanto (M) トヨタカムリ | 2009-04-14 03:33:02 Ewentualnie pękła podłużnica ![]() |
Ralph4 Carina II Chorzów | 2009-04-14 07:08:11 sworznie wachaczy beda dobre nie powinny sie wybic tak szybko, z tego co piszecie to zastanowiaja mnie dwie opcje, albo tyl to powoduje, bo sprezyny i amory to chyba od nowosci nie byly wymieniane, albo drazki lub koncowki ? tylko jak to zdiagnozowac poprawnie :/ |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-04-14 13:30:10
Czy zbieznosc była ustawiana ? i czy nie warto sprawdzić czy wszystko jest dokręcone ,kiedyś nie dokręcili mi tyłu to miałem podobne przygody |
Ralph4 Carina II Chorzów | 2009-04-14 15:23:25 zbieznosc byla ustawian jakis miesiac temu. kola sa podokrecane dobrze, niedawno wymianilem sprzyny wiec moze nie dokrecili mi znaczy kolumny itd. Tylko powiedzcie mi czy to moze byc przyczyna?? np. nie dokrecona kolumna mc persona?? |