MotoNews.pl

Zwieszanie migaczy (kierunków)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Tak z ciekawości pytam bo jak narazie ta sprawa mnie irytuje choć może z czasem przywyknę. Chodzi o to iż wczoraj odjeżdżając od znajomego ktory mieszka 10m od skrzyżowania autko przeskoczyło na gaz i zgasło.... norma czasem tak się zdażą (potrzeba regulacji etc.) Ale zgasło mi gdy miałem wrzucony kierunkowskaz... odpaliłem auto i pojechałem dalej (już bezproblemowo)... ale zauważyłem że jak włączałem kierunek np w prawo to miga... miga... i się zwiesi (czyli kierunek cały czas się pali)....minie kilka sekund i znowu miga.. miga... i znowu się zwiesi..... co to może być ?

A i tak przy okazji chyba wysiadł mi siłownik od centralnego w tylnych prawych drzwiach..... ale po śrubach trzymających zamek widać że było już odkręcane więc podejżewam że to już nie pierwszy przypadek i da się to naprawić bezproblemowo tylko kwestia czasu.... lecz czy to może być zamek bo do kostki od silownika dochodzą 4 przewody a tylko dwa są podłączone (czarno-biały i czarno jakiś tam i są jeszcze dwa tyle że nie podłączone) .... do czego są pozostałe dwa?