Witam wszystkich! (długie)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie jestem jeszcze posiadaczem Espero, ale jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to sie nie długo zmieni.
Od jakiegoś czasu odwiedzam to forum, chcąc uzyskać info z 'pierwszej ręki' na temat tego auta.
Kilka dni temu przedstawiana była oferta sprzedaży aut służbowych BPH PBK. Właśnie przymierzam się do jednego z nich. Jestem pracownikiem tego banku (przetarg jest wewnętrzny) i zamierzam kupic auto, które jest u mnie w oddziale. Ogólna opinia na temat służbowych samochodów jest powszechnie znana, ale akurat ten egzemplarz mechanicznie jest w stanie bdb. Kilka tygodni temu bylem z nim na przegladzie a ASO i wykorzystałem pana mechanika, aby dokładniej sie przyjrzal autko pod katem kupna. Nie miał żadnych zastrzeżeń, test na szarpakach nie wykazał żadnych luzów, amortyzatory ok, żadnych wycieków, spaliny idealnie. Polecił mi ten egzemplarz, tym bardziej, że znał jego historię, ponieważ byl regularnie serwisowany u nich. Samochód ma trochę ponad 100kkm. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to do stanu wnętrza i drobnych rysek i zadrapań na lakierze, ale to norma.
Mam teraz problem z propozycją cenową. Przetarg jest tak zorganizowany, że jest termin na składanie ofert, są one komisyjnie otwierane i wygrywa najwyższa (wyceny przy ofertach są jak dla mnie z kosmosu, zresztą i tak wyreguluje je rynek). No i teraz się głowię, ile warto by było dać za ten 'mój' egzemplarz, tak, żeby nie przepłacić. Z drugiej strony nie chciałbym go przepuścić...
Jestem ciekaw Waszej opinii.
Pozdrawiam! Marcin

jeśli jesteś pewny danego egemplarza to warto go kupić ,co do ceny to trudno radzić ------czekamy na nowego 100% klubowicza --powdzenia

Jeśli auto jest znane i pewne to warto nawet lekko przepłacić. Kupowany nieznany egzemplarz zwykle wymaga dołożenia ok 1,5 tys PLN żeby był ok, a różne niespodzianki uprzykrzają życie.
A jaki rocznik auta i wyposażenie?

Wiesiek (Maestro)

Cytat:

A jaki rocznik auta i wyposażenie?

Wiesiek (Maestro)

1,5 GLX wyposażenie standart, komplet zimówek
rocznik '97
Tak jak pisalem, stan auta wydaje sie byc technicznie bdb i poza zmiana pokrowcow na siedzeniach (obrzydliwe futerko ) nie zanosi sie na wydatki, poza oczywiscie zwiazanymi z formalnosciami przy kupnie i ubezpieczeniu

Nie ma wspomagania chociaz ??

Cytat:
2003-08-20 00:02:20, KeyJey pisze:
Nie ma wspomagania chociaz ??

Ale wspomaganie to przecierz nalezy do wyp. standardowego (97r.)

a co do ceny, to jak Ci mocno zalezy na tym konkretym egzempazu i jestes pewien jego stanu to okolo 14 tys. jesl nie chcesz zeby Ci uciekl.

Natomias jezeli Ci sie nie spieszy i mozesz poczekac ze 2-3 miesiace to warto poszukac jakiegos 1,8 - 2,0 i koniecznie z klima, bo przy zakupie w cenie duzej roznicy nie ma, a na pewno warto - tylko niestety ciezko znalezc i dlatego musisz sie nastawic na 2-3 miesiace szukania...