[126] Silnik 900 jaki zastępczy gaźnik ?? [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam silniczek od 900, tyle że niema gaźnika. I tak zastanawiam się czy można bez większego kombinowania coś wsadzić ???
Może macie jakieś sugestie co by najlepiej pasowało z tych popularniejszych i starszych bryk np. zastawa, ritmo skoda itp wynalazki
Z góry dzięki

Podaj rozstaw śrub mocujących, a coś wspólnymi siłami na pewno dobierzemy. Osobiście dorobiłbym kolektor do Webera DCOE, ale to tylko taka cicha sugestia...

Kurde spoxnileś się dosłownie jeden dzień. Wczoraj sprzedaółem gaźniczek Webera do 903 za 20zł.MIał uszkodzony pływak,ale idealnie podchodzi pływak od malca.

Pozdrawiam
Kuner

Yaninnya Weber DCOE czemu nie, tylko że na początek chce wsadzić jakiś zwykły, żeby tylko się dało jeżdzić. A jak już wszystko będzie chodzić bez problemów to sie pomyśli o jakiś lekkich przeróbkach. Jutro będe na warsztcie flansze dorabiał to przy okazji poprzymierzam ruźne gaźniczki .

Kuner za 20 zł to bym go wzioł bez żadnego ALE , no ale trudno się muwi

A niewiecie czy niemożna by jakiegoś innego aparatu zapłonowego spasować - bo tego też niema

A jak powiem że mam i aparacik do 900??? Zainteresowany? Oddam go za grosze.... Tyle że dopiero za półtora tygodnia bo za kilka godzin wybywam nad morze... jakby coś do wal na gg: 4467855. Będe jeszcze z godzinke a później spadam w kime

Dzisiaj troche pogrzebałem na warsztacie i znalazłem takie gażniczki, które pasują na rostaw śrub w 900 (ale trzeba dorobić 2-3 cm podstawke bo śrubka zawadza o pokrywe zaworów)
WEBER 32 ICEV (200 i 250) włoskie, i WEBER 32MGI licencja.
Który z nich będzie najlepszy ?????