Gazownik wawa i okolice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam nieczepialskiego i niedrogiego gazownika w celu założenia instalki z używaną butlą i czymś tam jeszcze z okolic lub z Wawy. Ktoś zechciałby na priv się udzielić w tej kwestii ?

Czemu na priva ???
Ja też się chętnie dowiem

No miłoby było nie robić kłopotu nikomu

Spróbuj w szaro-pomarańczowym budynku na Białołęckiej - byłem tam ostatnio - fajni kolesie.

Ale chyba kłopotu większego z założeniem używki nie ma niż przy nowej instalcji, no chyba że używka jest brudna bo przecież robota ta sama, przewody gazowe położyć nowe tylko poskręcać...
A kasa w kieszeni to nie kłopot
Chyba że się mylę

Odświeżam temat gdyż przymierzam się do założenia LPG do swojego dupowozu-plastika. Czy znacie jakieś sprawdzone warsztaty, które założą mi bez problemu gaz II generacji do Astry I?
(tylko nie odsyłajcie mnie na forum Astry bo tam mają straszny burdel i żadnej info nie mogę znaleźć)

Lechu ja do Poldka zakładałem instalkę u tego Pana poniżej, zero klopotów, nie było czegoś takiego że do 18 pracują i idą do domu, zalezało mi bardzo to robili i auto odebrałem o ... 23:10. Później pojechałem tylko raz po 1000km na sprawdzenie i regulację i nigdy auto nie widziało gazownika.... bo nie było żadnych problemów a zrobiłem 70 kkm. Więc jeśli wyznacznikiem jakości usług warsztatu jest ilośc wizyt w serwisie to ja nie miałem żadnych, więc Pan andrzej jest dobry. Ja byłem zadowolony

Kontakt
Auto-Gaz Mechanika Smogorzewski Andrzej -03-120 Warszawa, ul. Modlińska 227 a - woj. mazowieckie
tel. 022 614 47 13, fax 022 614 47 13

dzieki momik. zadzwonilem od razu do goscia - brzmial ok (o ile to jakikolwiek wyznacznik). za 1500zł zaproponowal mi podzespoly Tomasetto (reduktor) i Stag (komp) - ktoś jeździ na takim zestawie?

dotarłem też do firmy Energy Gaz Polska (ul. Ostrobramska 75). jakieś opinie na temat tego zakładu?
są trochę drożsi 1650zł i montują Lovato (red) i Bingo M (komp) - podobno ten komp jest lepszy, bo jest w pełni programowalny z laptopa. jaki mogę mieć pożytek z takiego programowalnego kompa? czy jest sens dopłacać 150zł za takie udogodnienie?

[ wiadomość edytowana przez: Lechu dnia 2006-09-25 13:22:23 ]

Spajk rekomendowal bardzo dobry zaklad na Ostrobramskiej, sprawdz, czy to jest ten wlasnie. Niech cie Bog strzeze przed pojechaniem do gazownikow na Rakowiecka 32!

Ja polecam tych z ostrobramskiej. astra 2 kąąbi, zagazowana, jeżdzi przyzwoicie, pali około 10 l lpg po mieście - motorek 1.6 8v. jak były jakieś usterki to bezproblemowo były rozwiązywane. chłopaki nawet jak się męczyli i okazywało się że błąd tkwi w jakimś elemencie zasilania benzyną - diagnoze robli bezpłatnie.

Dajcie dokładne namiary.

Energy Gaz Polska
Ostrobramska 75
810 00 90
czynne 8-18

ja mam tomassetto+stag i oprocz tego ze zjarala mi sie centralka to nic sie nie dzieje. w fiacie tez mialem te centralke zreszta centralki stag sa chyba w 90% samochodow i spisuja sie swietnie. stag centralka do wtrysku na allegro kosztuje 32zl

Ja też mam kiepskiego STAG'a. Grzeje się jak licho. Słyszałem od gazowników, że STAG to niegdyś dobra firma, która zaczęła stosować kiepskie części w ramach oszczędności, no i teraz jest loteria jakościowa.

a jakie opinie na temat centralki Bingo M, bo właśnie taka mi zaproponowali na Ostrobramskiej? czy w zwykłym użytkowaniu plastika mogę mieć jakiś pożytek z tej "pełnej programowalności"?

zaleta jest taka że możesz samemu wgrywac różne kombinacje ustawień gazowni - np. ściągnięte od innych użytkowników takiego samego pojazdu , z identyczną inst. lpg itd. jednemu pali mało i zapierdala , innemu dużo i nie jedzie. można sobie potestować pare ustawień inych użytkowników i i na stałe wgrać taką która będzie nam najbardziej odpowiadała.