MotoNews.pl
1 Komputer corolla (209159/18) - PT

Komputer corolla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Padł mi komputer w corolli 1.4 VVTi z 2000r. (4ZZ-SE).
Możecie mi powiedzieć, czy jest jakaś firma, która może go naprawić za jakieś rozsądne pieniądze? Cena nowego w Toyocie, to jakiś żart...
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Wesołych Świąt.

Wejdź na JAPAN CAR w Łodzi

Dzięki.
Napisałem do Nich (Japancar), bo nic ze stronki nie wynikało.
Zobaczymy po śwętach.
Pozdrowienia i wesołych Świąt.

Cytat:
2008-03-22 19:07:54, masz44 pisze:
Witam. Padł mi komputer w corolli 1.4 VVTi z 2000r. (4ZZ-SE). Możecie mi powiedzieć, czy jest jakaś firma, która może go naprawić za jakieś rozsądne pieniądze? Cena nowego w Toyocie, to jakiś żart... Z góry dziękuję i pozdrawiam. Wesołych Świąt.

Jestes pewien ze komputer??? jakie objawy?chyba 4zz-FE

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

A ja mam takie pytanie model podobny jak ten na początku postu, imo rok młodszy - Corolla e11 1.4 VVTI rok 2001(4ZZ). Na jakiej zasadzie komputer pokładowy oblicza średnie spalanie, które wyświetla?Korzysta z ECU, czy może z jakiegoś czujnika(czujników) układu wtryskowego paliwa???

[ wiadomość edytowana przez: NOWY1 dnia 2009-05-20 20:15:08 ]

Cytat:
2009-05-20 20:14:27, NOWY1 pisze:
A ja mam takie pytanie model podobny jak ten na początku postu, imo rok młodszy - Corolla e11 1.4 VVTI rok 2001(4ZZ). Na jakiej zasadzie komputer pokładowy oblicza średnie spalanie, które wyświetla?Korzysta z ECU, czy może z jakiegoś czujnika(czujników) układu wtryskowego paliwa??? [ wiadomość edytowana przez: NOWY1 dnia 2009-05-20 20:15:08 ]

Z komputera silnika- czasy wtryskow,predkosc auta. i deski -poziom paliwa w baku,droga przejechana.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2009-05-21 07:43:42, Bigelektron pisze:
Z komputera silnika- czasy wtryskow,predkosc auta. i deski -poziom paliwa w baku,droga przejechana.

Ok, dzięki za odp. Ogólnie, gdy mam opcję aktualizowania poziomu spalania ustawioną bodajże na co 2 sekundy, to czasem pokazuje nawet przez chwile 40litrów/100km. Spalanie realne wychodzi średnio 9-10 litrów na 100 km, tak sobie myślałem, może padł mi jakiś czujnik, na podstawie którego obliczana jest ta średnia wartość, ale jak Mówisz że zlicza z ECU czasów wtrysków to raczej chyba wszystko ok, tymbardziej że 9-10 to chyba akceptowalny poziom jak na to auto, biorąc pod uwagę krótsze odcinki(często 7-8km)A wyświetlacz to tylko wyświetlacz.

[ wiadomość edytowana przez: NOWY1 dnia 2009-05-22 19:29:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: NOWY1 dnia 2009-05-22 19:30:37 ]