MotoNews.pl

Camry 3.0 V6 1991 z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na wstępie witam wszystkich.Od miesiąca jestem posiadaczem Camry.
Do tej pory auto nie sprawiało żadnych problemów.Przejechałem jakieś 2 tys. km.W ostatnich dniach auto przestało pracować na zasilaniu benzynowym.Po prostu przy próbie przełączenia na benzynę samochód gaśnie.Podpowiedzcie proszę od czego zacząć żeby mnie jakiś fachowiec za mocno nie "skroił".Jest to silnik o oznaczeniu 3VZ-FE.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i rady.Pozdrawiam.

Gratuluję dobre wyboru, napisz mi jeszcze, że masz skrzynię E53 i będziesz miał +5 do poważania u mnie

Przede wszystkim sprawdź, czy pompa benzyny działa.

Zwierasz FP i B+ i przekręcasz kluczyk w zapłon : wtedy pompa powinna chodzić.

Na fachowców nie licz, najczęściej przy tym silniku "rozkładają ręce", i wysyłają do ASO.

Jakbyś chciał pogadać o tym silniku, masz do mnie numer na PW.

pzdr

Nareszcie w mojej części Polski Camry zaczynają jeździć Biała to w końcu 60 KM ode mnie....przepraszam z ot

Przyjadę, to zrobimy spota

Btw, tam jest tego sporo, tylko 90% nieforumowych

Dziś robiłem egzorcyzmy nad 3VZ z manualem, i udało się go uzdrowić na tyle, że zapala 205-ki z pierwszego biegu po dodaniu gazu, mimo wszechobecnej rzeźbo-druciarni, panującej pod maską... ehh, co ci mechanicy są w stanie wymyślić, to mózg staje

pzdr

Cytat:
2009-06-07 18:28:09, dziadek_tadeusz pisze:
Nareszcie w mojej części Polski Camry zaczynają jeździć Biała to w końcu 60 KM ode mnie....przepraszam z ot

I dalej jest tam nasz ex prezydent gwaiazda P. Kononowicz ?

Cytat:
2009-06-07 18:42:33, marcinm pisze:
Przyjadę, to zrobimy spota

Już raz był tylko nie z fotografowany :/

A Kononowicz to Białystok teraz startuje do PE chyba