Al-700 wymianiać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z Al-700, nie włącza się poprzez włącznik, wszystko sprawdzone, żeby włączyć muszę odcinać zasilanie i podłączać je. Dodatkowo sama mi się wyłącza mam już jej dość, teraz mam pytanie, kupić nową centralkę Al-700 sam komputerek czy może od razu zmienić na np KME Bingo albo STAG?
Na Al-700 niby wszystko chodzi, mam dobre spalanie, przyzwoite osiągi ale co do awaryjności to mam już zastrzeżenia. Opłaca się wymieniać ?

Wziąść taki mały sekator to żywopłotów i odciąć wogóle tą całą elektronikę, bingi , sringi, valteki, sreki.

Wstawić BLOSa w dolot, wyregulować zgrubsza (bo wcale nie potrzeba dokładnie) i jeździć! ja tak jeżdzę od ponad 2 lat, na ubogiej mieszance i tylko filterki gazu wymieniam. A co wejdę na jakiekolwiek forum to tylko lamenty i płacze że te wspaniałe Sekwencje nie działają, i cały czas jakieś problemy i za każdym razem trzeba jechać do serwisu na regulacje bo przecież bez specjalnego interfejsu ani rusz.

Pomyślcie ludzie kto na tym najlepiej zarabia? Dla mnie odpowiedź jest jasna, 1 generacja w swojej czystej prostocie bije wszystkie instalki na głowę.