Ogrzewanie tylnej szyby - padło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jakoś do tej pory (prawie 3 mies.) nie miałem okazji grzać tylną szybę, ale teraz ranki zimniejsze i rosa siada. Co się dzieje, że raz grzeje, raz nie, a czasem b.słabo? Przy tym lusterko grzane jest bez zarzutu.
Ale zanim zabiorę się za szukanie przyczyny, dla rozwiania wątpliwości - czy szyba tylna i lusterko grzane są zawsze razem, czy można jakąś kombinacją -podwójne kliknięcie, długie wciśnięcie czy coś tam- grzać tylko szybę, bądź tylko lusterka?

Pozdr.
Wiesiek (Maestro)

Cytat:
Co się dzieje, że raz grzeje, raz nie, a czasem b.słabo?

Popraw styki kabli na szybie doprowadzających napiecie do nitek.

Cytat:
Ale zanim zabiorę się za szukanie przyczyny, dla rozwiania wątpliwości - czy szyba tylna i lusterko grzane są zawsze razem

Tak

Cytat:
czy można jakąś kombinacją -podwójne kliknięcie, długie wciśnięcie czy coś tam- grzać tylko szybę, bądź tylko lusterka?

Nie

Dzięki za wyjaśnienie.
Styki na szybie to pierwsza rzecz, którą zrobiłem od razu - bez efektu.

Wiesiek (Maestro)

W książce serwisowej jest opisana dokładnie procedura sprawdzania poszczególnych nitek... ale to chyba nie to.

PS. A grzane lusterka na nawiasem mówiąc - to świetna sprawa - w zimie miałem je tak uświnione, że ledwo było widać - wszystko dzięki podgrzewaniu

a wogóle to jest bardzo ciekawy temat moim zdaniem ponieważ u mnie jest sytuacja następująca: lustereczke grzeją wysmienicie, a szyba bardzo słabo!! w sumie mój akumlatorek nadaje się do wymiany ae nie wiem czy to mogłaby być tak duża przyczyna??
co o tym myslicie??
pozdrawiam

może być.
a jakie masz ładowanie?

ładowanie jest w porządku na, pasek był zmieniany więc nie ma z tym problemu tylko ta szybka strasznie wolno grzeje nie wiem jak inni klubowicze ale ja na odmrożenie tylnej szyby potrzebuje ok 20-30 minut, a lusterka odmrażaja sie po niecałych dwóch minutkach, to o co chodzi

miernik do reki i : 1 czy jest 12 v na stykach 2 ile masz omów ---we wtorek napisz ile jest w moim

mam 2.5 ohma