Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | Nie napisałeś jaki masz samochód jaki przebieg ma instalacja. To istotne informacje.
"-Jak dobrze odpowietrzyć instalacje?"
?? Chodzi ci o gazową?? Jak jest szczelna to sama się odpowietrza
"-Co uczynić by ustawienia tak mieszanki na wysokich jak też niskich obrotach były trwale i nie ginęły po przejechaniu 50 km jak to jest dotychczas?"
Jak instalacja jest sprawna to się raczej nie rozregulowuje możesz mieć np. zużyty parownik.
"-Jaki przekaźnik zamontować w miejscu gdzie mam "Przekaznik zwykły" bo wydaje się mi że to zły jest?"
Na jakiej podstawie twierdzisz że jest zły?? Masz napisane w schemacie instalacji że powinien być inny??
"-Czy jest program do pobrania gdzieś który po zainstalowaniu będzie mi samemu umożliwiał wyregulowanie mieszanek?"
Programów używa się raczej dopiero przy instalacjach od II generacji wzwyż i samym programem nic nie zrobisz potrzebny jest jeszcze odpowiedni interfejs dla danego sterownika gazowego.
W instalacjach I generacji (regulacja śrubą) mieszankę ustawia się za pomocą analizatora spalin (sonda analizatora siedzi w wydechu i mierzy co trzeba).
Z zadawanych pytań wnioskuję, że nie bardzo wiesz w czym rzecz z lpg i wizyta u gazownika Cię raczej nie ominie.
|