Instalacja Lovato 1 stale problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

Posiadam instalacje lovato1 i już walcze z nią około miesiąca a mianowicie mam pytania takie jak:

-Jak dobrze odpowietrzyć instalacje?
-Co uczynić by ustawienia tak mieszanki na wysokich jak też niskich obrotach były trwale i nie gineły po przejechaniu 50 km jak to jest dotychczas?
-Jaki przekaznik zamontować w miejscu gdzie mam "Przekaznik zwykły" bo wydaje sie mi że to zły jest?
-Czy jest program do pobrania gdziejś który po zainstalowaniu będzie mi samemu umozliwiał wyregulowanie mieszanek?

Nie napisałeś jaki masz samochód jaki przebieg ma instalacja. To istotne informacje.

"-Jak dobrze odpowietrzyć instalacje?"

?? Chodzi ci o gazową?? Jak jest szczelna to sama się odpowietrza

"-Co uczynić by ustawienia tak mieszanki na wysokich jak też niskich obrotach były trwale i nie ginęły po przejechaniu 50 km jak to jest dotychczas?"

Jak instalacja jest sprawna to się raczej nie rozregulowuje możesz mieć np. zużyty parownik.

"-Jaki przekaźnik zamontować w miejscu gdzie mam "Przekaznik zwykły" bo wydaje się mi że to zły jest?"

Na jakiej podstawie twierdzisz że jest zły?? Masz napisane w schemacie instalacji że powinien być inny??

"-Czy jest program do pobrania gdzieś który po zainstalowaniu będzie mi samemu umożliwiał wyregulowanie mieszanek?"

Programów używa się raczej dopiero przy instalacjach od II generacji wzwyż i samym programem nic nie zrobisz potrzebny jest jeszcze odpowiedni interfejs dla danego sterownika gazowego.

W instalacjach I generacji (regulacja śrubą) mieszankę ustawia się za pomocą analizatora spalin (sonda analizatora siedzi w wydechu i mierzy co trzeba).

Z zadawanych pytań wnioskuję, że nie bardzo wiesz w czym rzecz z lpg i wizyta u gazownika Cię raczej nie ominie.