| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
syd Tychy | 2009-12-28 10:49:19 co do wycieków oleju-sprawdź uszczelniacze na wałkach rozrządu-one mogą rozbryzgiwać olej tak że sprawia złudzenie wycieku z pod pokrywy wałków,o ile się nie mylę to uszczelki tulei świec zapłonowych są wymienne (oryginał pewnie będzie drogi ale podejrzewam że to pierwsza ich wymiana-300000km-chyba warto zainwestować?)
Co do wymiany silnika-warto najpierw stary zdiagnozować-olej bierze? sprawdź kompresje sprężania,lepiej najpierw stary porozbierać i zobaczyć co z nim jest, może wystarczy powymieniać uszczelki i będzie dobrze,zobaczysz gładzie cylindrów ,pierścienie,panewki,a jak kupisz drugi to nic o nim nie wiesz -może ma z 500000km i jest w gorszym stanie jak twój-zastanów się. A z ogrzewaniem to może by tak jak BIG pisze -muł w układzie się zrobił i tamuje przepływ gorącej wody -warto wypukać układ. |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-12-28 17:53:48 pierwsza rada kupić oryginalną uszczelkę i jeśli nie umiesz to zmienić u mechanika może za mocno ją dokręciłeś więc szkoda zepsuć nową .
rada druga zminić mechanika który pieprzy głupoty mam taki sam silnik i wcale nie cieknie a przebieg większy po trzecie mam wrażenie że mylą ci się uszczelki , ta pod deklem zaworowym to nie ta sama co pod głowicą po czwarte sprawdzić termostat i/lub nagrzewnicę |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-12-28 18:16:56 a za słabe ogrzewanie nie odpowiada rowniez źle ustawiony kat wyprzedzenia zaplonu ...?
|
cino111 Carina E 1.8 16V Prabuty | 2009-12-29 07:10:44
Uszczelki mi się nie mylą. Cieknie pod deklem, ale wydaje mi się, że to może być przez uszczelkę pod głowicą i w dodatku te ogrzewanie, gdzie po wylanie się płynu ciągle jest pełna chłodnica. (termostat wymieniałem) Mogą się spaliny dostawać do układu chłodzenia. Tak jak wcześniej pisałem silnik jest odczuwalnie słabszy. Aha silnik jest zagazowany. Sekwencja. Co do silnika z przebiegiem 500000 to rozumiem. Raczej myślałem o czymś na chodzie. Np. ten na allegro Jeśli możecie mnie naprowadzić co warto sprawdzić czy wymienić to byłbym wdzięczny. Jakiej firmy kupić części i ile kosztują -mamy już uszczelniacze na wałkach rozrządu |