Ropa w benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój znajomy do diesla nalał około 35 l beny.W zbiorniku miał około 2-3 l ropy. Potem cała mieszanka została wyssana pompką.Moje pytanie brzmi: czy mogę użyć tej "mieszanki",czy jak doleję do zbiornika z 3o-toma litrami beny to po prostu się zmiesza i będzie można na tym jeździć???
pozdr. abigaz

powinien przetrawić

-----------------
Stahu

jezeli ropy bylo tak malo, to nie masz sie czego obawiac

zależy od diesla, jak stary to bezproblemowo, a jak nowy na pompowtryskach to ciężko to widzę,

Abi spoko,w dawnych czasach mój staruszek nalał pomyłkowo do baku pół na pół i dojechał do domu ok 20 km, ale to była królowa polskich szos

Ludzie czy Wy czytacie? Jak rozumiem to jest samochod diesel, ktory mial w zbiorniku 3 litry diesla i dolane jest 35 litrow benzyny!
Byl ostatnio taki temat tylko tam bylo 10 litrow i dolane bylo 10 litrow, potem na maxa dotankowane olejem. Czlowiek ma teraz problemy z pompa wtryskowa... To ja bym w calosci spuscil, wraz ze spuszczeniem czego sie da z pompy wtryskowej bo sie zatrze!

Ależ czytamy, ale też nie wiadomo jaki to diesel.
Te nowsze są bardzo czułe na cokolwiek.

Tu nie chodzi o diesla tylko o mojego benzyniaka.Z tamtego zostało wszystko wypompowane i zalane ropą.

No wlasnie

Hahahah i kto tu nie czyta ze zrozumieniem

Na to nazwa jest: wtórny analfabetyzm

-----------------
Stahu

Cytat:
2009-09-12 13:32:40, abigaz pisze:
Moje pytanie brzmi: czy mogę użyć tej "mieszanki",czy jak doleję do zbiornika z 3o-toma litrami beny to po prostu się zmiesza i będzie można na tym jeździć??? pozdr. abigaz

a ja to tak zrozumiałem :
abigaz chce tą spuszczoną mieszankę ( 35l Pb / 3l On ) wlać do benzyniaka

jak dla mnie nie ma strachu 73Pb / 3l On

spadną koszty eksploatacji

pzdr.Marek

moja wina, żle czytałem, ja bym nie zalewał,

Cytat:
2009-09-13 00:18:19, MarekV6 pisze:
a ja to tak zrozumiałem : abigaz chce tą spuszczoną mieszankę ( 35l Pb / 3l On ) wlać do benzyniaka jak dla mnie nie ma strachu 73Pb / 3l On spadną koszty eksploatacji pzdr.Marek

A to teraz jasne Tam nie mylo wskazania ze to w innym samochodzie ma byc uzyte... A leeeeej Pan jak chcesz

Chemik po prostu jest przewrażliwiony po moim przypadku

Można wlewać bez żadnego problemu, nic się nie stanie - spokojnie przetrawi.