| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seni24fal LOB SYMPATYK 2 Senatory i Oma B Mielec/Bergen | 2009-09-03 16:03:44 Witam.
Kupiłem Ome B z x20xev po dobrych pieniądzach i silnik jest w trybie awaryjnym (kontrolka się świeci i wkręca się 4,5krpm). Błędy to 34, 38 i 92. Dwa pierwsze mam nadzieje, że są z powodu uszczelki pod kolektorem która jest już na wierzchu. Będzie nowa uszczelka i szlif kolektora. Problem jest z czujnikiem walka. Ktoś już tam majstrował i 20cm przed wtykiem do czujki przewód był lutowany. Z tym, że ktoś zamontował czujkę na wtyk z 3 pinami i olał masę (przewody są polutowane dalej, a masa kończy się w miejscu łączenia). Czy tak być powinno? Jaki czujnik kupić? (przeglądałem forum i czytałem, że są dwa, normalny i z jakimś czujnikiem Halla). I jak go wymontować? Trzeba ściągać pasek z osłonami czy jest jakiś skrót? Oma z 94 roku. Numer silnika: X20XEV 14049153 Z góry dzięki za wszelka pomoc. Rafał |
seni24fal LOB SYMPATYK 2 Senatory i Oma B Mielec/Bergen | 2009-09-12 21:04:10 Witam raz jeszcze.
Porobilem co mialem zrobic i moja lalka zostala z jednym kodem: 034 - Czujnik ciśnienia w kolektorze - zbyt niskie napięcie O ktory kolektor chodzi? Gdzie w ogole szukac tego czujnika? Pozdrawiam! Rafal |