Klopot z instalacja elektryczna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wszystko zaczelo sie w poniedzialek. Wracajac z pracy w podloge wpadl Mi pedal sprzegla i 40 km wracalem bez niego do domu. Odstawilem samochod do mechaniora i cala przyjemnosc kosztowala mnie 300 zl. Odebralem samochod w srode po czym po jakiej godzinie uslyszalem dziwny szum i wrocilem do niego z reklamacja. I ty sie zaczely schody. Zanim zdazylem sie postkarzyc na skrzynie padl Mi Immobilazer. Przez 1,5 godziny samochód nie dal sie uruchomic. Popukałem postukalem - odpalil. I od tego momentu nastapila reakcja lancuchowa. Padly kierunkowskazy (cały czas swieca i na milisekunde przestaja) nie działa ogrzewanie tylnej szyby oraz czasowe wycieraczki. Zauwazylem że tez nie działa oswietlenie wnetrza auta po otwarciu drzwi oraz przy uruchamianiu silnika nie pali sie kontrolka od sprawdzenia stanu hamulca (Polonez '97).
Co jest grane ????????
Aha i jeszcze jedno : Czy wymontowanie immobilazera jest wielkim problemem czy zostawic to dla elektryka ??
Immobilazer SKORPION

300 zeta za wymianę linki sprzęgłowej?????????????????!!!!!!!!! Ja przed zlotem w Wawrze wymieniłem tą linkę i za wymianęzapłaciłem 30 złotych a za samą linkę 19. No chyba że to nie była kwestia linki. Ale jeśli nie to szybko zmień mechaniora.

A co do problemów z elektryką, to wszystko wskazuje na to, że padło urządzenie mikroprocesorowe. Może po prostu się obluzowało w skrzynce z bezpiecznikami. Jest to możliwe, bo żeby się dostać do pedałów i zdjąć resztę linki z pedału, to trzeba tam zanurkować i możliwe że mechanior potrącił skrzynkę i się obluzxowało. Spróbuj poruszać bebechami w skrzynce, może się poprawi.

Tak tak zgadzam sie taki mialem objaw jak mi sie spalil ten modul niestety cena kolo 100zl

pozdr

Linke wymienialem sam 2 miesiace temu. A w sprzegle do wymiany tarcza, łożysko oporowe i te drugie (zapomniałem nazwy) oraz łapa łożyska oporowego. Części 175 zł. Robocizna 100 zł.
Myśle ze to niewygórowana cena jak za taką robotę.

Ale tu wszystko wskazuje na to że się po prostu poluzował.

Qbk widze że masz ten sam problem co ja. Do 2 września muszę oddać pracę MGR a tu końca nie widać.

Cytat:
2003-08-25 11:06:11, Poldek pisze:
Qbk widze że masz ten sam problem co ja. Do 2 września muszę oddać pracę MGR a tu końca nie widać.

To - prosimy masterów żeby nam odcieli dostęp do strony??