MotoNews.pl

Instalacja sekwencyjna AKME 6cyl.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jakiś czas temu w wypadku dość poważnemu uszkodzeniu uległo moje auto. - BMW e30 320i. z silnikiem m20b20. Niestety nie opłacało się go odbudowywać, więc zakupiłem to samo auto z uszkodzonym silnikiem m20b25 2,5l też 6 cyl.
Postanowiłem przełożyć silnik 2,0 ze starego auta do nowego, wraz z instalacją gazową AKME na 6cyl, sekwencyjną wraz z butlą (z 2007r. ) oraz perzewodami, wszystko po prostu skopiowałem i zainstalowałem tak jak było wcześniej w aucie - dawcy.

Niestety przy montażu uległ uszkodzeniu czujnik temperatury z parownika (urwał się jeden z dwóch kabelków zalanych w czujniku tuż przy nasadzie).

Ten sam problem pojawił się przy demontażu zaworu(?) lub czujnika (?) zamontowanego tuż za "listwą" wtrysków LPG. Wychodzą z tego elementu 2 przewody elektr. z których jeden się urwał przy nasadzie, wychodzi też przewód podciśnieniowy.

1- gdzie najłatwiej dostać te elementy?
2- drogie toto?
3- czy są to elementy uniwersalne, czy muszą być dobrane na podstawie specjalnych parametrów?
4- jeśli potrzebowałbym jakiegoś przeglądu na legalizację - czy jest jakiś warsztat w pobliżu Katowic, Krakowa, Gliwic, który by się tego podjął? oczywiście po uprzednim obejrzeniu instalacji?

dzięki za info z góry

tu masz telefon do firmy z radomia ktora sprzedaje czesci do KME

0483222727 zadzon i zamow na peno maja