Cytat:
|
2005-11-17 13:20:48, Adik20 pisze:
WItam chciał bym sie dowiedzieć czy ciężko jest sciągnąć deske rozdzielcza w samarze, msze ja sciągnać ponieważ mam zawalone wloty powietrza, auto mi nie grzeje i na zime chce to zrobić , jesli sa jakieś problem to poprosze o podpowiedz. DZIEKI I POZRAWIAM
|
|
Trochę kopania jest. Ściągasz kierownicę. Uważaj na ten cyngiel od wyłączania kierunków za ntym razem skrzywiłem. Obudowę kierownicy /tam gdzie chowają się przelączniki migaczy, wycieraczek/ odpiąć stacyjkę od kolumny kierownicy. Zegary jak wspomniano odkręć linkę prędkościomierza /uwaga na malutka zawleczkę. Delikatnie też odpiąć wężyk ekonomizeraa potem przy składaniu dobrze założyć co bys lewego powietrza się nienabawił, powypinać wtyczki od zegarów i przełączników. Z konsoli środkowej gałkę od włącznika nawiewu, plastiki od sterowania nawiewem i jeśli się niemylę trzeba odkręcić też samą konsolę sterowania nawiewem. Samą dechę masz 5 śrub. Jedna w schowku. Dwie po bokach na wysokości lusterek oraz dwie "pionowo" pod poprzednimi - patrz od spodu deski. Jest chłodno uwaga na łamliwość ploastików. Łatwiej zdjąć niż założyć. Mam nadzieję iż będzie ci ciepło przy tej robocie. Bywa też ciasno i krótko linka i wężyk. Trzeba uważać na uszczelki gąbkowe. Przypominają takie dawne z gąbki do uszczelniania drzwi i okien. Przy zakładaniu ważne by dobrze siadły wszystkie kanały. Sam rozbierałem ze 3 razy. Raz siadło super potem kicha. A tak pieknie grzało. Faktycznie można by jechać w podkoszulku.
Opisałem się trochę ale myslę iż bardziej masz kłopot ze śmieciami w wentylatorze nawiewu. Jaki taki dostęp od komory silnika i najgorsze a jeszcze tam niebyłem a to jest podobno kopalnia i to pewnie główna przyczyna "zasypana" nagrzewnica. To co jest w desce to pryszcz.
A tak naprawdę to nie grzeje czy nie dmucha. Myślę iż to pierwsze. Np. u miśkans dmucha ładnie nawet na 1 gorzej z grzaniem.
MikeB jest bardziej optymistą i dobrze tak trzymać.
[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz75 dnia 2005-11-17 15:29:42 ]