Spryskiwacze xenonów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Ja z takim pytankiem... Czy daje się te spryskiwacze jakos ustawic, żeby nie brudziły maski? Lewy jest ok prtska tylko na swiatła, ale prawy daje i na światła i na pół samochodu... hehe...
Próbowałem coś tam igiełką ruszyć ale nic nie szło...
Pozdrawiam!

No raczej nic tutaj nie zdziałasz, mam to samo. Mimo to jest sposób . Spryskiwacze do lamp działają tak samo jak spryski do szyb, jak jedziesz to sika tam gdzie potrezba bo ped wiatru nagina lekko "sik" spryskiwacza. Przy lampach dokładnie w ten sam sposób. Rada, sikaj podczas jazdy ))
pozdr

aha i wartoby było oczyscić dysze.

czym oczyścić? szczotką drucianą? hehe...

Jesli jeden olewa Ci prawidłowo lampe a drugi nie, to jest to kwestia regulacji. Reguluje sie to ciezko, ja pomagalem sobie kombinerkami. O igle zapomnij.

pozdr.

Obie dysze są regulowane i faktycznie ciężko je ruszyć. Jeśli pryska na maskę to może też być pęknięta uszczelka pomiędzy tymi dyszami i wtedy pryska prosto do góry no a w czasie jazdy wiadomo zciąga na machę albo na szybę. Nowy w ASO 174 PLNy.

No nie wiem kolego czy to sie rusza, bo ja próbowałem szpikulcem takim i ani drgnie... Z reszta wyglada jakby było zalane w tym tworzywie na amen...

Skoro wiesz lepiej...... ja ustawiałem.

a który odpowiada element za to żeby się włączały co 3cie naciśnięcie sprysków szyb?

[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2009-10-06 16:30:56 ]

Cytat:
2009-10-06 16:30:23, Schizm pisze:
a który odpowiada element za to żeby się włączały co 3cie naciśnięcie sprysków szyb? [ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2009-10-06 16:30:56 ]

Przecież nic takiego omegi nie mają.Gdzieś Ty to wyczytał?

mi się wydawało że co trzeci raz mi pryskało, teraz za każdym.

Pryskają razem z przednią szybą,ale muszą się światła świecić.