MotoNews.pl

Co robic? chodzi o ac

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, dzis zauwazylam,ze mam lekko przesuniety zderzak z tylu ( chyba jakies auto oparlo sie na nim przy cofaniu ) i mam ryse na prawym lusterku ( lakierowane ) i nie wiem czy to zglaszac do ubezpieczyciela, bo w umowie ac mam zapis,że szkoda nie moze byc mniejsza niz 200 zl. A ja nie wiem ile to moze kosztowac pomozcie....

Nie Ty określasz wartość szkody, a rzeczoznawca. Ty możesz się co najwyżej odwoływać od wyceny. Przecież nie masz obowiązku znać się na cenach części czy robocizny! Zresztą zawsze jak jest mało, to można poprawić - póki rzeczoznawca tego nie oceni.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2009-10-21 10:58:27 ]

Cytat:
2009-10-21 10:57:49, piotr_ek pisze:
Nie Ty określasz wartość szkody, a rzeczoznawca. Ty możesz się co najwyżej odwoływać od wyceny. Przecież nie masz obowiązku znać się na cenach części czy robocizny! Zresztą zawsze jak jest mało, to można poprawić - póki rzeczoznawca tego nie oceni. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2009-10-21 10:58:27 ]

No, fakt, ale można zderzak i lusterko zgłosić razem?? Dziś myjąc auto zauważyłam te szkody

Znajdź jeszcze jakieś usterki i zgłoś jako szkody parkingowe.

Cytat:
2009-10-21 11:58:46, piotr_ek pisze:
Znajdź jeszcze jakieś usterki i zgłoś jako szkody parkingowe.

a jak mam okreslic kiedy to sie stalo? mam wg AC 7 dni od powstania szkody na jej zgloszenie.

To z pewnościa przedwczoraj jakis chłystek nie umiał zaparkować w pobliżu Twojego auta

Chłopie, ostatnio po stłuczce miałem kilka rys na przednim i tylnym zderzaku (stałem na swiatłach i gosc we mnie walnal z tyłu, a ja z rozpedu tego z przodu). Nosek miałem pogięty w momencie kupna auta przeszło rok temu, a oczywiscie rzeczoznawca zaliczył również to jako szkodę po stłuczce W sumie 2,5kzl z OC sprawcy, a tyle dokładnie zapłaciłem za auto Tak się chciałem pochwalić, a Tobie życzyć powodzenia

Cytat:
2009-10-21 12:19:09, Alladynka pisze:
a jak mam okreslic kiedy to sie stalo?

Przedwczoraj, wczoraj... tylko nie powiedz, że jutro. Przecież rzeczoznawca nie będzie badał elementów izotopem węgla celem określenia daty ich uszkodzenia.