Witam serdecznie, od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Starletki P8 z silnikiem 2E-E (1,3 12V EFI) z 1991roku i przebiegiem 157kkm no i oczywiście zamierzam jej jak najszybciej wymienić pasek rozrządu. W związku z tym mam pare pytań na które mimo
usilnych poszukiwań nie znalazłem odp. w arch. postach...
1.Co trzeba jeszcze wymieniać razem z paskiem przy takim przebiegu (rolki? naciągi? napinacze?)
2.Jakiego rzędu są to kwoty (pasek+te pozostałe części) i czy warto kupić oryginalne części czy są jakieś dobrej jakości zamienniki(słyszałem że Gatesy sie zrywają...)
3.Czy ten silnik jest bezkolizyjny (chyba się to tak nazywa...tzn czy przy zerwaniu paska jest zabezpieczony czy wybija zawory itd)
Z góry dziękuję i od razu też pytam kto może mi udostępnić książke obsługi do tego
modelu w wersji elektr. lub coś w tym guście gdzie będzie wszystko rozpisane co i kiedy dokładnie wymieniać (np nie mam pojęcia czy wymienić jej olej w skrzyni biegów, filtr paliwa...)

. co do paska to mi sie troche rozjaśniło: oprócz paska jedna rolka i jeden napinacz, tak???
!!