| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2004-05-06 11:39:50 Witam wszystkich
Potrzebuję kupić gdzie w Warszawie lub okolicach najlepiej w jak najlepszej cenie taką rzecz: Chłodnica do Toyoty Cariny E 2.0 TD (w wersji 2.0D jest ta sama) kompletna nowa, samochód jest rocznik '97, wersja angielska, skrzynia manualna Chłodnica takie sa na zamówienie w Nippon Auto na Radzymińskiej 202 w cenie 531 zł, ale być może że ktoś ma jakieś inne i lepsze dojście lub duże zniżki, Byłbym wdzięczny jak nie wiem co Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Meteor dnia 2004-05-06 11:40:46 ] |
Lew2 TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kraków | 2004-05-06 14:16:52 Wydaje mi się, że tańszą to już nie bardzo znajdziesz. Ja kilka miesięcy temy wymieniałem chłodnicę do mojej Cariny E, 1.6 i hierarchia cen była następująca:
1) Toyota ASO - 1100 zł 2) Nissens -850 zł Nissens 3) Valeo - 700 zł 4) Japan Cars - 500 zł Wybrałem 2) Nissens, ale udało mi się zbić cenę powołując się na cenę w Valeo. Ta Nissens działa bez zarzutu -tzn. cały układ chłodzenia działa mi bez zarzutu (pewnie będzie działać kolejne 10 lat), ale nie wiem czy 4) Japan Cars nie działałaby tak samo Dodam jeszcze, że zastosowałem płyn HEPU niebieski. Od pół roku nie potrzebuję dolewać ani kropelki płynu. Temperatura po osiądnięciu ok. 40% skali zatrzymuje się i nie chce drgnąć w żadną stronę. |
Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2004-05-06 15:13:21 No to w Warszawie i do TD jest trochę róznica:
ASO - ok 1500 VALEO - ok 1400 Nissens (InterCars) ok. 1000 zł - ale ta cena jest chyba z sufitu Japan Cars w Warszawie nie ŻADNYCH CHŁODNIC od paru miesięcy i nie bardzo chętnie chce rozmawiać o chłodnicach Pod Warszawą koło Nadarzyna znlałem tej samej firmy co w Nippon Auto w cenie 520 ale mi sie nie będzie opłacać jechać bo do Nadarzyna jest za daleko w porównaniu z Radzymińską Chyba rzeczywiście będzie cieżko coś znaleźć. Czy ktoś wie gdzie w Warszawie lub w okolicach jest hurtownia chłodnic m.in. firmy TOYA ?? |
Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2004-05-08 17:50:40 NIkt nic nie słyszał i nikt nic nie wie - szok !!! |
Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2004-05-11 08:13:11 ****MisiekII
Widziałem rzeczywiście coś takiego parę miesięcy temu, ale chodziło mi raczej o znlezienie czegoś na miejscu (lub też w opłacalnej odległości). Dlatego pytam o hurtownię chłodnic w Warszawie lub w okolicy. Te ceny które podałem to ceny detalistów z ich marżą bez żadnych upustów, szukając więc źródła jestem przekonany że można zejść w dół o przynajmniej stówę ( a to już część kwoty na np. nowe tarcze Dlatego ponawiam pytanie: Czy ktoś wie gdzie jest albo jak się nazywa hurtownia chłodnic w Warszwie lub okolicach ????? |
Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2004-05-12 11:04:30
I tak pewnie trzeba będzie zrobić, juz się z ta myslą pogodziłem, tyle że u nas JC (tak jak wcześniej pisałem) jakoś niechętnie podchodzi do chłodnic. Poza tym strasznie mnie dziwi że nikt nie wie gdzie w Warszawie jest jakaś hurtownia z tym asortymentem |
Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2004-05-14 08:48:13
dziękuję bardzo za zainteresowanie, jesli to nie nie kłopot to sprawdź u siebie czy ten blaszak "Noname" to jednak jakaś marka i ile faktycznie wyniósłby do Diesla, wymiary powinny być takie: 697x375x27xmm, ewentualnie grubość może być 32 mm (inny dopuszczalny model). Czyżbyś się wybierał w stronę Warszawy pod koniec maja ? Chętnie bym się spotkał i pogadał jak klubowicz z klubowiczem . Wyglada jednak że akurat w ten weekend będę wyjeżdzał (komunia - na szczęście nie moja, ale w rodzinie).
Nie wiem tylko czy to sie będzie opłacać tyle zachodu, bo jeśli różnica wyjdzie niewielka to na pewno nie ma co się angażować. Ostatecznie zdecyduję sie na tą firme TOYO za 530 zł w zasadzie od prawie ręki (na drugi dzien do odbioru). Pozdrawiam Kraków |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-14 12:56:56 Jeden JC zrezygnował z chłodnic przez kłopoty z dostawcą.
Drugi mówi, że 520,- i prawdopodobnie będzie to KOYO - japońska, ale nie na 100% bo w katalogu nie miał producenta. Do ściągnięcia na drugi dzień. Może ta Twoja to też KOYO, a nie TOYO ? Cena podobna. Pozdro. |
Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2004-05-14 15:12:13
Być może tak, ja nazwę powtarzam za sprzedawcą, może któryś z nas źle usłyszał i teraz przekazuje dalej. Jednak z tego co wiem to jest i TOYO i KOYO Widzę że cena wyjdzie taka sama więc załatwię tą sprawę u siebie na miejscu - dzięki Czyli szukam teraz hurtowni KOYO [ wiadomość edytowana przez: Meteor dnia 2004-05-14 15:20:57 ] |
Gallardo Warszawa | 2004-06-29 00:45:30 Witam
Przeczytałem, własnie o Twoim problemie z chłodnica a własnie podczas buszowania w sieci natknąłem sie na ofertę sprzedaży na allegro http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=27197890 nie w Warszawie ale cena wydaje mi sie atrakcyjna Jeśli chodzi o hurtownie to ja sie zaopatruje w Saga Auto Warszawa ul Ordona 3 Tel 8773335 maja spory wybór bo zajmuja sie japonczykami i koreanczykami Pozdrawiam |