Witam.
Zmienilem omesie i w nowej mam rowniez klimatronik. Jednak ten nie dziala tak jak powinien. Albo inaczej - dziala w ten sposob:
- jak odpalam zimny silnik i ustawie np. 21 st. to nagrzewa do 21 stopni, pozniej przez jakis czas utrzymuje temperature, nastepnie powoli zaczyna leciec zimne powietrze, sytuacja sie pogarsza z czasem, gdyz dmuchawa zaczyna napierdzielac coraz szybciej i szybciej probujac ogrzac wnetrze ale powietrze leci zimnei dupa. Jednak co dziwne jak dam na HI to zaczyna grzac, ale znowu po chwili robi mi sie w aucie sauna.
- jak silnik jest cieply to zazwycaj grzanie nie dziala od razu i klimatronik probujac ogrzac wnetrze zwieksza obroty dmuchawy i zionie lodowatym powietrzem. Podobnie aby wogole polecialo cieple powietrze musze dac na HI.
Co to moze byc? Zastanawialem sie na nagrzewnica, ale. Jak silnik jest zimny to dziala dobrze (grzeje) no i jak dam na HI to tez grzeje. Z drugiej strony jak silnik sie rozgrzeje to przestaje grzac. Moze sie cos zapowietrza? Sam juz nie wiem gdzie tu logika?
Probowalem Auto + Off ale w moim przypadku klima sie nie resetuje tylko sie wlacza albo wylacza.
Poradzcie cos.
Pozdrawiam
marian_ek

Z nawiewów wydobywa się hałas, tzn słychać tak jakby głos haczącego delikatnie o coś wiatraczka. Dodam, że gdy włącze ECO hałas ten ustaje.