Cytat:
|
2009-11-09 18:40:06, Robert_S pisze:
państwo to przede wszystkim jego obywatele. Jeśli nazywasz państwo "złodziejem" to obrażasz mnie, a poniekąd również samego siebie.
|
|
Państwo to nie my - mieszkańcy PL. To oni! I ja również lubię ich okradać gdzie tylko się da.
Cytat:
|
Lekarze, prawnicy i inni którzy potrzebują osobówek - niech rozliczają prawidłowo kilometry i do kosztów zaliczają tylko paliwo zużyte na potrzeby działalności. |
|
A myślisz, że mając małego dostawczaka, czy chociażby dużego nie jeździ się nim na zakupy czy nie przewozi się mebli znajomego za flaszkę? I oczywiście wszystkie te km są km przejechanymi służbowo. Widzisz sposób na rozwiązanie tego?
Zresztą pomyśl o służbowych telefonach komórkowych... Ja na takowy mam 4000 min. rozmów ze służbowymi tel.komórkowymi + dodatkowy limit 24 zł na dowolne połączenia. I weź teraz udowodnij, że jak dzwoniłem do żony to po to, żeby prywatnie poplotkować, a nie po to, żeby jej powiedzieć, iż zostanę 2h dłużej w pracy.
Czyli co...? Permanentna inwigilacja, GPS-y z kamerami i podsłuchy telefonów służbowych, komputerów - bo nie wierzę, że prywatny przedsiębiorca nie przegląda na w/w komputerze prywatnie internetu przy okazji korzystając z prądu który odlicza od dochodu, telefonów itp. itd. Można miliony takich przykładów znaleźć, gdzie skarbówka mogłaby (na szczęście teoretycznie) się doczepić.