Witam
Stałem się ostatnio posiadaczem Cariny po zakupie od razu zrobiony rozrząd i wymiany filtrów i oleju
Przejechałem do tej pory 600km i pojawiło się kilka pytań:
Jak auto stoi i chce ruszyć to w pewnym momencie "puszczania sprzęgła" słychać jakiś hałas jakby trzeszczenie. Dzieje się tak tylko podczas ruszania ale i to nie zawsze zależy jak puszczę sprzęgło (bo trzeszczy tylko w jednej pozycji) Sprzęgło chyba nie ślizga się sprawdzałem to puszczając powoli sprzęgło na ręcznym hamulcu i cały czas jest ciąg... Poprzednik jeździł ja 2 lata i mówił ze tak już ją kupił i że nic się z tym nie działo... ktoś może mi powiedzieć co to może być?? i co z tym zrobić?? - jeździć jak chodzi czy jak??
Carina ma centralny zamek z kluczyka i już widzę ze jest trochę zamek wyrobiony. czy warto się zacząć zastanawiać nad przerobieniem na pilot? aha i jeszcze jak to jest w carinach centralny chodzi tylko od strony kierowcy?
Jeździłem wcześniej dużo Mazdą 626 95r. tam kierownica kręciła się bardzo lekko czy w Carinie też tak jest a u mnie się kręci ciężko? czy tak już po prostu jest w tym aucie? wspomaganie bez wątpienia chodzi
Co do prowadzenia. Jest to Carina kombi 1.8 Jak jadę dobrą równa drogą to wszystko ok trzyma się w zakrętach i zawsze jedzie tam gdzie tego chcę Ale jak się pojawia trochę gorsza droga a już najgorzej koleiny to zaczyna się "zmaganie" z autem po prostu ściąga to w prawo to w lewo W zawieszeniu nie ma luzów albo przynajmniej nie czuć ich Ten typ tak ma czy coś muszę szukać Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki
Z góry dziękuje za odpowiedzi!!