Sejmowa komisja, przesłuchania Ałganow Kulczyk i ...ŁADA:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej !
Słuchał ktoś z Was dzisiaj wieczorem trójki i wiadomości ?????
Bo ja prawie sie nie popłakałem ze śmiechu jak puścili fragment z przesłuchania sejmowej komisji jakiegos współpracownika Kulczyka( chyba nazywa się ŻAGIEL), który na pytanie:
co go łączy z Ałganowem odpowiedział ,że:
W trakcie spotkania w Wiedniu :
"Nie rozmawiali o paliwie ale o transferze energii przez Polskę na zachód a poza tym to on tylko "załatwiał" WŁODKOWI ( t.j. Władimirowi Ałganowowi) talon na ŁADĘ w Polsce
Komentator stwierdził tylko: no tak łada to było coś!
Ni i pięknie łada jest wplątana w najnowszą aferę łącznie z najbogaszym Polakiem czyli Kulczykiem . Ciekawe jak oni się rozliczą z tych talonów na łady jak im się dobiorą do skóry
Paweł

Hehe, akurat wątku o Ładzie nie słyszałem...

Łada wszechobecna w otaczającej nas rzeczywistości

Cytat:
2004-11-02 21:08:53, Pawel_66 pisze:
. Ciekawe jak oni się rozliczą z tych talonów na łady jak im się dobiorą do skóry

Hmmm... zastanawiam się tylko czy nas nie wezwą na przesłuchania, albo klub pod lupę tajnych służb?
w końcu nasz Łady też były na talony, i nie wiadomo kto je załatwiał, Urban, Rakowski i jeszce kliku decydentów za komuny, posiadało 2107 i to białe, Ty Paweł mozesz chyba spać spokojnie, ale ja, Janisz, Krycho, Pablox i jeszce kilku możemy być wezwani przed komisję

Cytat:
2004-11-02 22:17:52, sheriffnt pisze:
Hmmm... zastanawiam się tylko czy nas nie wezwą na przesłuchania, albo klub pod lupę tajnych służb? w końcu nasz Łady też były na talony, i nie wiadomo kto je załatwiał, Urban, Rakowski i jeszce kliku decydentów za komuny, posiadało 2107 i to białe, Ty Paweł mozesz chyba spać spokojnie, ale ja, Janisz, Krycho, Pablox i jeszce kilku możemy być wezwani przed komisję

No nie wiem Mirku Talon na Ładę w 1977 r (i to taki wypas model jak 2103) to chyba tylko wyjątkowo zasłużeni obywatele dostawali. A jak dodasz jeszcze ten "oficjalny i jedynie słuszny" czerwony kolor .

Nieee no spac spokojnie to chyba nie mozna - ruscy kradną łady na potęgę, teraz juz nie bardzo przejmując się talonami
Ale z drugiej strony - taki agent KGB jak ałganow i w Polsce sobie załatwiał talon??????
To strasznie cienko tam musiało być wtedy
Paweł

Za 2 lady w pewexie mozna bylo miec video-odtwarzacz!
Tak twierdzil moj historyk z liceum.

Mirek!! Ja nie chce stawać przed komisją!! Ratunku!!

Z tego co pamiętam Łady kosztowały ok. 3000$

hehehe a ja sie dowiedziałem ze taką łąde jak moja (czerwona z bordowa tapicerką wszedzie) to mogli dostać jedynie partyjni
hehehehehehe

No to pięknie!! Zaxiu, LADA dzień dostaniesz wezwanie na Komisję! Szykuj się!!

Hmmm no prosze... i kto by pomyslal - najbardziej jednak zastanawia rzeczywiscie fakt, ze tak wysoko postawiony w ZSRR czlowiek szukal Łady w Polsce - ktos tu kreci

Cytat:
Za 2 lady w pewexie mozna bylo miec video-odtwarzacz!
Tak twierdzil moj historyk z liceum.

Coooooo
Bez urazy ale gość "lekko" mija się z prawdą

Cytat:
2004-11-02 23:39:47, misiekns pisze:
Hmmm no prosze... i kto by pomyslal - najbardziej jednak zastanawia rzeczywiscie fakt, ze tak wysoko postawiony w ZSRR czlowiek szukal Łady w Polsce - ktos tu kreci

Moze wiedzial,ze juz do nas ida te "lepsiejsze" lady i nie chcial tych, ktore u nich jezdzily
Pozdr

Nie powiedzial bym Bartos ze sie mija z prawda!

Zwroc uwage ile teraz kosztuje np Tiwi z matryca bialkowa.
Zwroc uwage ile kosztowaly kiedys plazmiaki.

A i teraz ile kosztuje superowski sprzet audio np.

Wtedy to byl rarytas!
W 70 zaczeli produkowac na uzytek domowy, a lata pozniej dopiero byly na wideokasety!

Ja jestem gotow w to uwierzyc.

Cytat:
W 70 zaczeli produkowac na uzytek domowy, a lata pozniej dopiero byly na wideokasety!

A wcześniej magnetowid był na co??????????????
Cholera może o czymś nie wiem
Ale OT
pozdr

Cytat:
2004-11-03 18:55:08, bartos pisze:
A wcześniej magnetowid był na co?????????????? Cholera może o czymś nie wiem Ale OT pozdr

Z tego co mniem wiadzomo były one na płyty podobne do gramofonowych ( zresztą, z tego co wiem, niektóre z tych "videootwarzaczy" zewnętrznie siem od adapterów niewiele różniły)

No proszę, ato ciekawych rzeczy można się dowiedzieć w klubie , ale w takiej sytuacji takiego ustrojstwa nie można chyba traktować jak sprzętu powszechnego. No a poza tym u nas takie coś było do dostania?
pozdr