| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-28 20:20:01 Kupiłem niedawno na allegro 2 szt podgrzewaczy za 9zł/sz( wyszło 22zł z przesyłką za 2szt ) od użytkownika berni440 aukcja
Polecam go - jest spoko. No więc najpierw przygotowujemy się - wyjmujemy lusterko z samochodu i podgrzewacz. Sam podgrzewacz jest naklejką ze ścierzkami i uszami do podłączenia napięcia. Odkręcamy śrubkę kluczem nasadowym nr 10 i wywalamy całe mocowanie z obudowy Teraz trzeba odkleić szkło od mocowania. Ja zrobiłem to tak: I mamy coś takiego: Ten syf trzeba cały usunąć. I to. Nawet nie myślcie żeby nakleić szklo na stare taśmy Czyścimy szkło i naklejamy podgrzewacz. Ja zrobiłem to trochę na odwrót(mimo że przymierzałem kilka razy :| ) ale nic to nie szkodzi. Kupujemy dwustronną taśmę. Ta jest dobra bo wytrzymuje temperatury odpowiednie. Podobno podgrzewacz osiąga 80st. Lutujemy kabelki. Ja użyłem cienkich, wyrwanych z kabla sieciowego(skrętki). Sprawdziłem przedtem czy się nie stopią - mam drugi aku w domu) Naklejamy paski taśmy, przeplatamy kabel przez dziurę do cięgła regulatora. Przyklejamy szkło. Tylko równo. Mi nie wyszlo i lekko obciera. Skręcamy wszystko do kupy. I jeszcze trzeba podłączyć gdzieś to. Ja podepne się pod ogrzewanie tylnej szyby. Do efektów trzeba poczekać na mrozy ale jestem dobrej myśli. Lusterko po ok minucie było ciepłe a po 5min już parzyło. Nie spodziewałem się że tak mocno to będzie grzać. [ wiadomość edytowana przez: janisz dnia 2004-10-28 20:22:12 ] |
bartos SYMPATYCZNY GOŚĆ samochodzik Stalowa Wola | 2004-10-28 20:39:20 Super relacja
Koniecznie daj znać jak się sprawdzi w praktyce, oby jak najpóźniej |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2004-10-28 20:46:30 własnie wczoraj oglądałem te akcje( i inne również) . też od dłuższego czasu się przymieżałem do zalożenia takiego czegoś do samarki.
Tak jak BARTOS powiem RELACJA Z MONTAŻU R E W E L K A PS ktoś kiedyś dawał linka do hurtownii- ja go tylko ponawiam HUTROWNIA |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-28 20:46:30 Spoko. Właśnie w zamrażarce przygotowuje kostki lodu. Rozgrzeje lusterko i zasypie je lodem. Nagram to i przekonacie się o mocy tego cudeńka. |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-10-28 20:54:18 Jani, zrobiłeś super relację! Jak tak dalej pójdzie to na zimowych spotach będziemy na Twoich lusterkach gotować wodę na herbatę! |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2004-10-28 20:59:07 Może lepiej nie rzucaj na gorące lustro lodu bo może zrobić małe bum |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-28 21:09:50 No to poczekam aż troche sie podgrzeje bo inaczej filmik będzie trwał 10 minut |
bartos SYMPATYCZNY GOŚĆ samochodzik Stalowa Wola | 2004-10-28 21:16:32 Jakiś miesiąc temu był opis w "Motorze", ale nie tak dokładny |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-28 23:38:13 Kurde, jest kiepsko. Lustro ma strasznie małą bezwładność cieplną. Jest gorące, wrzycasz kostke lodu, ta topi sie do połowy i lustro robi sie zimne pod kostką. To wyklucza zastosowanie podgrzewaczy żeby topić zamrożone na bryłe lusterka. I tak trzeba będzie skrobać, tyle że ciepło usunie resztki śniegu i nie pozwoli mu się osadzać.
A gdyby tak 2szt naraz przykleić |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-10-28 23:55:21 Tylko uwazaj Janisz zebys nie przegrzal, bo moze peknac lusterko niestety. A poza tym w zimie jak Ci zamarznie lod na lusterku to nie bedzie przeciez takiej grubosci jak kostka, wiec spokojnie sie stopi i powinno byc OK. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-10-29 00:38:30 tez mi sie tak wydaje, w zime masz tylko szron na lusterkach a nie kostki lodu!! bedzie spoko, jak mowisz ze moze nawet parzyc... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-29 11:28:14 ja jeszcze nie testowalem... Nie wiem, czy zdaze zanim ktos ja kupi. Reke przygrzewa, ale z lodem nie kombinowalem.... |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-10-29 17:42:19 A ja mam to w nieŁaDnym autq w standardzie (w poprzednim też miałem) i NIGDY tego nie używałem -> jak jest zmrożone lusterko, to są i zmrożone szyby boczne (przynajmniej ja sie akurat nie spotkałem z inną sytuacją), a szyby boczne nie są podgrzewane, więc muszę je i tak wyskrobać, więc jak już je qrna skrobię, to zrobię też ten mały ruch ręką i skrobnę lusterko obok Lepiej zamontujcie sobie podgrzewacze, ale do... siedzeń -> to jest naprawde super w zim(n)ie Ale fotorelacja -> super |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-29 17:59:40 Też o tym myślałem żeby to w siedzenia wszyć. Jezu ale to byłby bajer. Tylko przydałby sie jakiś regulator bo nie chce miec oparzonego dupska. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-10-29 21:54:55
No byłoby to chyba troszkę niebezpieczne... Może lepiej byłoby zakupić używane fotele z podgrzewaniem. Myślę, że za ca.150,-PLN można coś znaleźć (jak qpowałem siedzonka od CC do Niwki, to znalazłem wtedy bardzo fajne foteliki od Audi z grzaniem 4 liter właśnie w takiej cenie). Trzeba by tylko dopasować toto do Łady. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-10-29 22:05:21 A grzaneczko pleców i nie tylko w mroźny poranek, kiedy drżąc z zimna wsiadamy do równie zimnego autka jest bardzo przyjemne Podgrzewane siedzonka zimą i klimatyzacja latem, to no cóż... fajne wynalazki. Fajnie, jakby ktoś toto zainstalował w Ładziance |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-29 22:52:14 grzane fotele? toz to mozna jajka ugotowac klima - dla mieczakow. prawdziwy twardziel montuje szesciopak |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-10-29 23:32:02
Porozmawiamy, jak owieje Cię orzeźwiający zefirek przy -15 st. na dworze, tak że nawet myśli będą zamarzać w locie, a jajka sqrczone do rozmiaru ziarenek piasq będą dzwonić o siebie w rytmie drgań kwarcu
No w sumie tak... Tylko przypomnę Tobie o tym, jak będziesz stał z Dżuniorem w korku, w środq miasta, a rozedrgane od upału powietrze będzie się wdzierać piekącym strumieniem we wszystkie zakamarki, zaś płynący po ciele pot nie będzie nadążał ze spłukiwaniem warstewki ochronnej z wszechobecnego qrzu |